|

Ban Ki-mun müzakereler için Kıbrıs'a gidiyor

Kıbrıs Rum tarafının müzakere sürecinden çekilme kararının BM Genel Sekreterliği'ne iletildiği ve Ban Ki-mun'un Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin müzakerelerin geleceğine ilişkin taraflarla görüşmek için bugün Kıbrıs'a gittiği kaydedildi.

Aa
00:00 - 7/10/2014 Salı
Güncelleme: 21:31 - 7/10/2014 Salı
Yeni Şafak
Ban Ki-mun müzakereler için Kıbrıs'a gidiyor
Ban Ki-mun müzakereler için Kıbrıs'a gidiyor

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rum tarafının kararına ilişkin mektubun BM Kıbrıs Misyonu vasıtasıyla BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a ulaştığını söyledi.

Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in görüşmeye katılmayacağını BM'ye bildirdiğini anlatan Dujarric, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin bugün Kıbrıs'a ulaştığını ve taraflarla görüşerek sürecin geleceğine ilişkin neler yapılabileceğini değerlendireceğini belirtti.

Anastasiadis, Türkiye'nin doğalgaz araması yapılan bölgeye savaş gemilerini göndermesi nedeniyle müzakere sürecinden çekildiğini açıklamıştı.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde 9 Ekim Perşembe günü Lefkoşa'daki ara bölgede yeniden bir araya gelmesi bekleniyordu. Liderler 17 Eylül'de yaptıkları ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin de katıldığı görüşmede, yapılandırılmış müzakerelerde bir sonraki aşamaya geçilmesi konusunda anlaşmaya varmıştı.

10 yıl önce