|

Ban Ki-mun'dan Ukrayna temasları

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile görüştü. Genel Sekreter Ban, Rusya'dan Minsk Mutabakatı'nda verilen sözlere uyulmasını isterken, Ukrayna'nın ülkenin doğusuna BM barışgücü görevlendirilmesi talebini BM Güvenlik Konseyi'nin değerlendirebileceğini belirtti.

Yeni Şafak
08:27 - 24/02/2015 Salı
Güncelleme: 06:29 - 24/02/2015 Salı
AA
BM Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, Lavrov ile görüşmede Genel Sekreter Ban, tüm tarafların Minsk Mutabakatı'nda verdiği sözleri yerine getirmesini beklediğini kaydederek, BM Güvenlik Konseyi'nin oy birliğiyle mutabakat metnini onayladığını hatırlattı.


Görüşmede ayrıca Libya, Yemen ve Suriye'deki gelişmeler ile IŞİD'le mücadele değerlendirildi.


Genel Sekreter'in Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin ile görüşmesinde de Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler ve bölgeye insani yardım ulaştırma çabaları ele alındı. 


Taraflar, Minsk Mutabakatı'nın acilen hayata geçirilmesi ve kalıcı ateşkesin sağlanması için ağır silahların bir an önce çekilmesi konusunda görüş birliğinde olduklarını kaydederken, Ban Ki-mun Ukrayna'nın, ateşkesin denetlenmesi için bölgede barışgücü birliğinin konuşlandırılması konusundaki talebine BM Güvenlik Konseyi'nin karar verebileceğini belirtti.
#Ban Ki-mun
#Sergey Lavrov
#Pavlo Klimkin
#ukrayna
9 yıl önce