|

Barzani Swoboda'yı kabul etti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda ile bir araya geldi. IKBY Başkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre "Barzani'nin Selahaddin ilçesindeki konutunda gerçekleşen görüşmede Kürdistan bölgesi-Avrupa ilişkileri" ele alındı.

Aa
00:00 - 7/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 17:33 - 7/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Barzani Swoboda'yı kabul etti
Barzani Swoboda'yı kabul etti

Barzani, ayrıca merkezi Bağdat hükümetiyle yaşadıkları petrol ve bütçe sorunu hakkında Swoboda'yı bilgilendirdi. Bağdat'ın, Kürtlerin isteklerini, anayasayı ihlal ederek kabul etmediğini öne süren Barzani, geçmişte maruz kaldıkları katliamları hatırlatarak, "Kürtler bu kadar kurbandan sonra hiçbir şekilde Irak'ta ikinci plana atılmayı kabul etmezler" ifadesini kullandı.

Irak'ta Arap ve Kürt olmak üzere iki ana millet olduğunu aktaran Barzani, Kürtlerin Araplarla eşit olmak istediğini fakat Bağdat'ın bu talebi görmezden geldiğini savundu.

AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda ise "Kürdistan bölgesindeki başarının kolay elde edilmediğine" dikkat çekerek, "Ben Kürdistan bölgesi halkının mesajını Avrupa'ya ileteceğim. Bu, vatanını barış ve hoşgörüyle başarıya götüren bir milletin mesajıdır'' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'deki demokratik açılıma da değinen Swoboda, sürece katkılarından dolayı Barzani'ye teşekkür etti.

10 yıl önce