|

BBC'deki faşiste öfke

İngiltere'de faşist açıklamaları ile sık sık gündeme gelen Ulusal Parti lideri Griffin BBC televizyonuna çıkınca ülke karıştı. Soru Zamanı adlı programda İslam'a saldıran ve beyaz ırkın üstünlüğünü savunan Griffin tv'yi basan göstericiler tarafından yuhalandı

Dış Haberler
00:00 - 24/10/2009 السبت
Güncelleme: 02:25 - 24/10/2009 السبت
Yeni Şafak
BBC'deki faşiste öfke
BBC'deki faşiste öfke

Avrupa'daki Türkiye karşıtlığını körüklemek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hapse girmesine neden olan şiiri afişlere bastırarak ırkçılık yapan İngiltere Ulusal Parti lideri Nick Griffin ülkesini karıştırdı. BBC'nin en düzeyli tartışma programlarından "Question Time" konuk olarak katılan Griffin'e tepki gösteren halk, televizyon binasının önüne gelerek gösteri yaptı. Polisle de çatışmaya giren göstericiler "Faşist BNP'yi durdurun" afişleri taşıdı.


TELEVİZYONDA İSLAM'A SALDIRDI

İngiltere Ulusal Partisi lideri izleyicilerin sorularının farklı siyasi partileri temsil eden politikacı veya aktivistler tarafından yanıtlandığı prestijli Question Time programında İslam'a yönelik suçlamalar dile getirdi ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki beyaz ırkın üstünlüğünü savunan Ku Klux Klan örgütünü savundu. Griffin bir dinleyicinin, "Bir konuşmanızda İslam'ı habis ve tehlikeli bir inanç olarak tanımladınız, niçin?" sorusu üzerine İslam'ın iyi tarafları olabileceğini ancak "İngiltere toplumunun temel değerleriyle uyuşmadığını" söyledi.


STÜDYODA YUHALANDI

Nick Griffin, stüdyoya girerken hem yuhalamalar hem de alkışlarla karşılandı. Griffin görüşlerini milyonların paylaştığını, ayrıca söylendiği gibi Nazi olmadığını söyledi. Program sırasında Londra'daki BBC binaları dışında toplanan öfkeli göstericilerden 25 kişilik bir grup, bir aşamada polis kordonunu yararak binaya girmeyi başardı. Olaylar sırasında altı kişi gözaltına alındı.



٪d سنوات قبل