|

'Ben kral değil, devlet başkanıyım'

Aa
00:00 - 7/12/2011 Çarşamba
Güncelleme: 14:38 - 7/12/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
'Ben kral değil, devlet başkanıyım'
'Ben kral değil, devlet başkanıyım'

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Amerikalı bir televizyon kanalına verdiği mülakatta, ülkedeki şiddet olaylarından kendisinin sorumlu olmadığı, göstericilere baskı uygulamak ile bazı sorumluların hatalı davranması arasında fark olduğunu söylediği bildirildi.

Henüz yayınlanmayan mülakatın içeriğiyle ilgili sızan ve Arap medyasında yer alan bilgilere göre Esad'ın, "Sorumluluk bende değil, çünkü ben kral değil, devlet başkanıyım" dediği ifade edildi.

Öte yandan Suriyeli muhalif eylemciler, bugün çoğu ülkenin orta kesimlerinde bulunan ve şiddetli çatışmaların yaşandığı Humus kenti olmak üzere, çeşitli kentlerde toplam yedi muhalifin öldürüldüğünü kaydetti.

Aktivistler, ülkenin güneyinde bulunan Dera kentinin Dael bölgesinde, ordu güçleri ile saf değiştiren askerler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirtiyor.

Champress adlı internet haber sitesi de, silahlı grupların ülke içindeki şiddet eylemlerinin devam ettiğini ve son olarak bir hava subayının silahlı gruplar tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü.

12 yıl önce