|

BM ve Azerbaycan arasında mutabakat zaptı

BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Nassir Abdulaziz Al-Nasser ve Azerbaycan Din İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Elshad Iskandarov, iki kurum arasında kültürlerarası diyalog alanında işbirliğini öngören ''mutabakat zaptı'' imzaladı.

Aa
00:00 - 4/02/2014 Salı
Güncelleme: 16:50 - 4/02/2014 Salı
Yeni Şafak
BM ve Azerbaycan arasında mutabakat zaptı
BM ve Azerbaycan arasında mutabakat zaptı

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde, İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Iskandarov, Azerbaycan'ın BM Medeniyetler İttifakı'na aktif olarak katılım sağladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Anlaşma, gençlerin dünya medeniyetlerini tanıması ve hoşgörüyü yaymak açısından önemlidir. Azerbaycan ile Medeniyetler İttifakı arasında çok sıkı işbirliği var. Biz faaliyetin esas istikametleri üzerine anlaşmayı artık imzaladık. Bugünkü imzaladığımız faaliyet planı, iki sene içerisinde genel anlaşmadan gelen projelerimizi belirliyor. Bu projeler içerisinde sanat vasıtasıyla hoşgörünün dünyada yayılması da var. Bugün genel olarak bu projeleri netleştirdik, yakında onların yürürlüğe girmesini sağlayacağız."


"Bu işbirliği için mutluyuz"

BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Nassir Abdulaziz Al-Nasser de bugünkü dokümanın, geçen eylül ayında iki kurum arasında imza altına alınan mutabakat zaptına ek olarak imzalanan aksiyon planları olduğunu söyledi.

Al-Nasser, bunların, genel itibariyle Azerbaycan'ın BM Medeniyetler İttifakı inisiyatifiyle işbirliğini kapsadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu bakımdan Azerbaycan'a destek ve işbirliği için teşekkür ediyoruz. Biz BM Medeniyetler İttifakı olarak Azerbaycan ile yapılan bu işbirliği için mutluyuz ve birlikte çalışmalarımızın daha verimli olmasını, daha fazla proje yapabilmemizi diliyorum."

Konuşmaların ardından Al-Nasser ve Iskandarov, mutabakat zaptını imzaladı.

10 yıl önce