|

Çavuşoğlu'ndan pasaportsuz seyahat müjdesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'da,Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi'nin alt organı Ortak Stratejik Planlama Grubu 5. toplantısına katıldı. Ukraynalı mevkidaşı Pavlo Klimkin ile ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, "Vatandaşlarımızın pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikleriyle Ukrayna'ya ulaşmalarını istiyoruz. Konu ile ilgili çalışmalara başlandı" dedi.

Yeni Şafak
13:10 - 10/02/2017 Cuma
Güncelleme: 13:52 - 10/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ukraynalı mevkidaşı Pavlo Klimkin ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ukraynalı mevkidaşı Pavlo Klimkin ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'da,Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi'nin alt organı Ortak Stratejik Planlama Grubu 5. toplantısına katıldı. Ukraynalı mevkidaşı Pavlo Klimkin ile ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, "Türkiye Kırım'ın ilhakını tanımıyor" dedi.



Devlet başkanı Poroşenko ile faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Kırım Tatar toplum Temsilcileri ile de görüştük. Kırım Tatarlarının tarihi ana vatanı olan topraklarda yaşamlarının devamı bizim önceliklerimizdendir. Bu konuda Ukraynalı dostlarımızla yakın iş birliğimizi göstereceğiz. Birlikte Uluslararası toplamın gündemine taşımaya çalışacağız.



Amacımız iki ülke arasındaki ticari hacmi artırmak. DOst ukrayna'ya ve Ukrayna halkına bir teşekkürüm var. geçen yıl Ukrayna'dan türkiye gelen turist sayısı yüzde 50 arttı. 1 milyon 25 bin Ukraynalıyı ülkemizde ağırlamaktan memnunniyet duyduk biz karşılıklı görüşmeleri ve turizm konuşunda ilişkileri artırmak istiyoruz. Biz halklarımız arasında ilişkilerin artmasını diliyoruz.



Sadece kimlikle Ukrayna'ya gidilebilecek


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Ukrayna'nın sadece kimlik kartıyla seyahat için mutabakata vardığını belirterek, "Karşılıklı ziyaret ve turist sayısını artırmak istiyoruz. Haklarımız arasında daha fazla temas olsun istiyoruz. O nedenle bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızının pasaporta ihtiyaç duymadan sadece kimlikleriyle ülkelerimizi ziyaret etmesi için hazırlıkları tamamladık. Yaz gelmeden bunu başaracağız" dedi.



İkinci müjde


Başkent Kiev'de Yunus Emre Kültür Merkezi açıyoruz. Diplomatlar için Türkçe kursu düzenleyeceğiz. Eğer ilgi duyarlarsa Ukraynalı basın mensuplarına da dil kursu vereceğiz.





#Mevlüt Çavuşoğlu
#Pavlo Klimkin
7 yıl önce