|

Clinton ve Trump 'savaş meydanı'nda buluştu

ABD başkan adayları Clinton ve Trump, 29 delegeye sahip Florida'da seçmenleriyle buluştu. Trump seçmenlerine, "Bu bizim son şansımız" diye hitap ederken; Clinton, "Donald Trump, ülkemizin 240 yıl önce belirlediği her şeye saldırıyor" diye konuştu.

Yeni Şafak
09:48 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:00 - 26/10/2016 Çarşamba
AA

ABD'de kasım ayında düzenlenecek başkanlık seçiminin adayları, seçilebilmek için gerekli 270 delegenin 29'una sahip Florida eyaletindeki seçim kampanyalarını yoğunlaştırdı.



Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Latin Amerika asıllıların yoğun olduğu Florida'da ikinci gününü geçirirken Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton, Florida'ya gelerek seçim kampanyasına devam etti.



Florida'nın Orlando kentinde konuşan Trump, "Hillary Clinton'ın işlediği suç, demokrasinin temellerini tehdit ediyor" dedi. Trump, Dışişleri Bakanlığı görevi sırasında resmi yazışmalarını güvenlikli bir kurumsal e-posta adresi üzerinden değil, kişisel hesabı üzerinden yapmasının, Clinton'ın başkanlık için uygun aday olmadığını gösterdiğini savundu.



"Bu son şansımız"


Havaalanında toplanan kalabalığa "Bu bizim son şansımız" diye hitap eden Trump, "Bu benden veya herhangi birimizden çok daha büyük. Ülkemizle ilgili. Anayasamızın yeniden yürürlüğe girmesiyle ilgili." ifadelerini kullandı.



Trump, Florida'da kendisine ait golf sahasının bulunduğu Doral'da da ana akım medyadan olmayan gazetecilerle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada iş hayatından, işçilerinden ve sağlık sigortalarından bahseden Trump, "Obamacare" diye bilinen Amerikan Sağlık Reformu'nda imzası bulunan ABD Başkanı Barack Obama'ya yüklendi.



Obama'nın sağlık reformunun iptal edilmesini, yerine çok daha ucuz bir uygulamanın getirilmesini isteyen Trump, Obama'nın bu reform nedeniyle soruşturulmasını talep etti.



Clinton: "Trump, Amerikan demokrasi geleneğini yıkacak"


Demokrat Parti'nin adayı Clinton da Florida'nın Coconut Creek kentindeki seçim konuşmasında, "Trump, Amerikan demokrasi geleneğini yıkacak." diye konuştu.



"Donald Trump, ülkemizin 240 yıl önce belirlediği her şeye saldırıyor." diyen Clinton, Trump'ın "göçmenler, Afrikalı Amerikalılar, kadınlar, gaziler, Müslümanlar, engellilere saldırdıktan sonra son hedefinin demokrasinin kendisi olduğunu" söyledi.



  • Erken oy kullanma
  • Florida'daki anketler, Clinton'ı, Trump'ın çok az bir farkla önünde gösterirken, ülke genelindeki anketlere göre Clinton, rakibinin ortalama 5 puan önünde bulunuyor.
  • Florida eyaletinde bugüne kadar 1 milyon 600 bin seçmen erken oy kullanma işlemini tamamlarken, ABD genelinde 8 milyona yakın seçmenin oyunu kullandığı tahmin ediliyor.







#ABD
#Clinton
#Florida
#Hillary
#seçim
#Trump
8 yıl önce