|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sıcak karşılama

Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim tek ricam, tek isteğim, tek arzum var o da şu, Novi Pazar bir olsun, iri olsun, diri olsun, kardeş olsun hep birlikte Novi Pazar olsun, çünkü ayrılıkta zafiyet var, birlikte kuvvet var." dedi.

Yeni Şafak
21:39 - 11/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 21:44 - 11/10/2017 Çarşamba
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sıcak karşılama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sıcak karşılama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar'ı ziyaret etti, bölge halkı ile selamlaştı, çocuklarla selfie çektirdi.

Erdoğan, Sırbistan temaslarının ikinci gününde ülkedeki Boşnakların yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar'ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Novi Pazar Belediyesi'nin önünde halka hitaplarının ardından şehir merkezinde yürüyüş yaptı.

Novi Pazar'a akın eden binlerce kişi, Erdoğan'ı görmek için şehrin sokaklarını doldurdu.

Şehrin dört bir yanına "Türkiye", "Novi Pazar'a hoş geldiniz" pankartları ve Türk bayrakları asılırken, halk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görebilmek için pencerelere ve yüksek binaların çatılarına çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan bölge halkı ile selamlaştı, çocuklarla selfie çektirdi.

Ziyaretinde eşi Emine Erdoğan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik etti.

"Sizden tek bir isteğim var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Benim tek ricam, tek isteğim, tek arzum var o da şu, Novi Pazar bir olsun, iri olsun, diri olsun, kardeş olsun hep birlikte Novi Pazar olsun, çünkü ayrılıkta zafiyet var, birlikte kuvvet var." dedi.

Erdoğan, Boşnak Ulusal Azınlık Konseyi'ni ziyaret etti, Konsey Başkanı Sulejman Ugljanin'ı kabul etti.

Ardından Boşnak Ulusal Azınlık Konseyi'nde hitap eden Erdoğan, Sancak sakinlerini ve Sırbistan'daki Boşnak azınlığı sadece yakın akraba olarak görmediklerini söyledi.

Boşnak azınlığın haklarını Avrupa ülkeleri arasında en gelişmiş mevzuatlardan birine sahip olan Sırbistan'ın yasaları ve anayasası çerçevesinde arayabileceğini düşündüğünü belirten Erdoğan, Boşnak Ulusal Azınlık Konsey Başkanı Sulejman Ugljanin'ın bu konudaki çabalarını takdir ettiğini ifade etti.

Erdoğan, bu hakların aranması sırasında yapıcı ve birleştirici bir dil kullanmanın herkesin yararına olacağına işaret ederek, aksi durumda uç çevrelerin ekmeğine yağ sürmüş olunacağını kaydetti.

Salonda bulunanlara, "Bulunduğunuz ülkelerde toplumsal hayata katılım sağlamanız, siyasi ve ekonomik bakımdan da güçlü olmanız en büyük temennimizdir" sözleriyle seslenen Erdoğan, bölgedeki istihdam sorununa değinmek istediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan'da resmi rakamlara göre işsizlik oranının yüzde 17 olduğunu ancak Sancak'taki işsizliğin bunun neredeyse iki katı düzeyinde bulunduğunu ve bunun yarıdan fazlasını genç nüfusun oluşturduğunu söyledi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da
#Novi Pazar
#Sancak bölgesi
7 yıl önce