|

Cuntacı 'baba'nın kirli oyunu

Arjantinli 35 yaşındaki Maria Sol, babası sandığı kişinin, 'kirli savaş' yıllarında gerçek ailesini muhalif oldukları için öldüren cuntacı albay, adının ise Victoria Montenegro olduğunu öğrendi

Dış Haberler
00:00 - 10/10/2011 Pazartesi
Güncelleme: 03:03 - 10/10/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Cuntacı 'baba'nın kirli oyunu
Cuntacı 'baba'nın kirli oyunu

Arjantin'de 1976-83 yılları arasında yaşanan ve “kirli savaş” adı verilen diktatörlük dönemi, ardında 30 bin kayıp insanın yanısıra bir o kadar da “gerçek hayatları ellerinden alınmış” insan hikayesi bıraktı. İzleri hala silinmeye çalışılan, cuntacı askerlerin tek tek yargılandığı ülkede, dönemin mağdurlarından biri de 35 yaşındaki Victoria Montenegro. O, kendisini yetiştiren ve bugüne kadar gerçek babası zannettiği Yarbay Hernán Tetzlaff'ın, aslında gerçek ailesinin ölümünden sorumlu kişi olduğunu öğrendi.

DEVLET ARTIK YARGILIYOR

Nitekim kirli savaş yıllarında, gözaltında “kaybolan” binlerce kişinin çocukları, ya onlardan habersiz bir şekilde alınıp evlat verilmiş, ya da zorla ellerinden alınmıştı. Bugün 30'lu yaşlarında olan çok sayıda kişi, devlet, karanlık yılların üzerindeki perdeyi aralayıp, suçluları yargılamaya başladıktan sonra gerçek kimliklerini öğrendi. Bazıları ise yıllarca şüphe içinde yaşadıktan sonra, zorlu bir mücadelenin ardından gerçek kimliklerine ulaştı.

HERŞEYE RAĞMEN NEFRET ETMİYORUM

Victoria Montenegro ise bu konu üzerinde çalışan bir insan hakları örgütü yardımıyla gerçekleri öğrendi. Örgüt 10 yıl boyunca Victoria'nın geçmiş yaşantısının izini sürdü. Victoria bu süre zarfında, durumu hep inkar etti ve kendisini yetiştirenin öz babası olmadığını, gözünde büyüttüğü kahraman olmadığını kabullenme yoluna gitmedi. Oysa Albay Tetzlaff'ın Victoria'nın öz anne babasının öldürülmesinde bizzat rol oynadığı ortaya çıktı.



13 yıl önce