|

“Darbe gecesi biz de KKTC’ye saldırabilirdik"

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) eski Milletvekili Hristos Rotsas, Türkiye'de 15 Temmuz gecesi FETÖ mensubu hainlerin darbe girişimi ile ilgili sosyal medyadan skandal paylaşımda bulundu.

Yeni Şafak
14:43 - 19/07/2016 Salı
Güncelleme: 15:39 - 19/07/2016 Salı
IHA
Arşiv
Arşiv

15 Temmuz gecesi 208 kişinin şehit olmasına, yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan darbe girişimi sonrasında Güney Rum Kesimi'nden skandal bir açıklama geldi.



Eski milletvekili Rotsas, sosyal medya üzerinden, “Türkiye'deki darbe gecesi büyük bir fırsat kaçırıldı. Esir Kıbrıs 42 yıl eli-ayağı bağlı pasif oturmasaydı, dün gece belki de Kıbrıs'ın gecesi olacaktı" paylaşımını yaptı.



Rotsas, “Politis 107.6" isimli radyoya “Fırsat çıktığında kullanabilmek için bu 42 yılda hazırlık yapmalıydık. Hastanelerin ne kadar kişi alabileceği, birimlerin hazırlık durumunun ne olduğu bilinmeliydi. O gece kargaşadan dolayı saldıranın Kıbrıslı Rumlar mı darbeciler mi olduğunu bilemeyecek durumdaki Türk işgal ordusuna baskın yapabilirdik. 43 bin Türk askeri esir alınabilir, çoğu Baf havaalanına ve Vasiliko'ya götürülebilirdi" şeklinde küstah açıklamalarda bulundu.



Rotsas'ın bu mesajı yüzlerce sosla medya kullanıcısının tepkisine neden olurken çok sayıda kullanıcının da Rotsas'ınkine benzer paylaşımlar yaptı.



#RUM
#GÜNEY KIBRIS
8 yıl önce