|

Dengeleri değiştirecek

Manchester’da yaşanan terör saldırısı, terörle mücadelenin yanı sıra uluslararası politikalara terör silahıyla yön verilme çabaları üzerinden tekrar tekrar okunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:11 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Dengeleri değiştirecek
​Dengeleri değiştirecek

Kaynaklar, Amerikan başkanlık seçimi ve İngiltere’nin Brexit kararıyla birlikte uluslararası politikalar ve ittifaklar yeniden oluşturulurken yaşanan bu saldırının çok da rastlantı olamayacağına işaret ediyorlar. Brexit kararı ardından Ortadoğu'da ben de varım demeye hazırlanan İngilizlerin saldırıya vereceği tepkilere ve bu doğrultuda önümüzdeki günlerde atacağı adımlara dikkatler çevrilmiş durumda. Fransa, terör saldırılarının ardından DEAŞ'a karşı operasyonlara katılmak üzere askeri güçlerini bölgeye göndermişti. İngiltere ise bölgede daha çok Türkiye ve Körfez ülkeleri işbirliğiyle hareket eder bir görüntü çiziyordu.

AVRUPA TEYAKKUZDAYDI

Son günlerde pek çok Avrupa ülkesinde terör saldırısı istihbaratları artarken terör önceki gece İngiltere’yi vurdu. Gözler, terörist saldırının ardından İngiltere hükümetinin önümüzdeki günlerde atacağı adımlara çevrildi.

#İngiltere
#DEAŞ
#Terör saldırısı
7 yıl önce