|

'Elektrik verip kaburgalarımı kırdılar'

Ülkelerinde yaşanan olaylardan kaçan Suriyeliler, Irak'ın Kuzeyinde kendileri için kurulan kampta yaşadıklarını AA'ya anlattı.

Aa
00:00 - 31/07/2012 Salı
Güncelleme: 14:46 - 31/07/2012 Salı
Yeni Şafak
'Elektrik verip kaburgalarımı kırdılar'
'Elektrik verip kaburgalarımı kırdılar'

Suriyeli Abdurrahman Hamevi de başından geçenleri şöyle aktardı:

'1,5 günde Esed güçlerinden aldığımız Tılkoçer'i uçak ve tanklarla 2 gün sonra bizden aldılar. Ailelerimizi de alıp kaçtıktan sonra bütün ev ve işyerlerimizi ateşe verdiler.'

Hamse kasabasındaki Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesinde polis olduğunu belirten Heval Ahmed Hüseyin, 'Çoluk çocuk demeden herkesi öldürmemizi istediler 'yapamayız' diyemedik. 'Tamam' diyerek sözde insanları öldürmek için sokağa çıkan 15 polis birlikte kaçtık. Önce Kamışlı ilçesine ve oradan da buraya geldik' dedi.


'Bana elektrik vererek kaburgalarımı kırdılar'

Şam'dan kaçanlar arasında bulunan Kava Cemil Muhammed, Şam'da bir düğün salonunda çalıştığını ve bir akşam iş çıkışı Esed'in askerleri tarafından 'Muhaliflere silah taşıyorsunuz' diyerek gözaltına alındıklarını bildirdi.

Sorgusuz sualsiz hapse atıldıklarını ifade eden Muhammed, 'Bana elektrik vererek kaburgalarımı kırdılar. 2,5 metrelik hücrede 16 kişi kalıyorduk oturamıyorduk. İkide bir gelip bizi üst üste koyup, üzerimizde tepiniyorlardı. Meze Ceviye Cezaevi'nde 3 ay kaldım. Daha sonra burayı muhalifler ele geçirdi ve bizi bıraktılar" dedi.


12 yıl önce