|

Eurogroup''un direksiyonuna Hollandalı Bakan

Euro bölgesi ülkeleri maliye bakanların oluşturduğu Eurogroup''un başkanlığına Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem getirildi.

Cihan
00:00 - 22/01/2013 Salı
Güncelleme: 10:55 - 22/01/2013 Salı
Yeni Şafak
Eurogroup''un direksiyonuna Hollandalı Bakan
Eurogroup''un direksiyonuna Hollandalı Bakan

Euro krizinden çıkmak için çok önemli bir rol üstlenen 17 ülkeden oluşan Euro Bölgesi Maliye Bakanları Toplantısı''nda alınan kararla Dijsselbloem 2,5 yıllığına başkanlık koltuğuna oturdu.

Lüksemburg Maliye Bakanı Jean-Claude Juncker''den görevi devralan Hollandalı Bakan Dijselbloem''un bu göreve getirilmesi bir süredir konuşuluyordu. 46 yaşındaki Dijsselbloem, Hollanda İşçi Partisi''nden milletvekili. Hollandalı bakanın başkanlığa getirilmesine Fransa''nın çekincesi konuşuluyordu.

Ancak kulislerdeki söylentilere göre, Dijsselbloem''un başkanlık koltuğuna oturmasında Almanya''nın tavrı belirleyici oldu. Eurogroup başkanlığına getirilen Hollandalı, 17 ülkenin maliye bakanlarının aylık toplantısına başkanlık edecek.

Öte yandan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Jeroen Dijsselbloem''un Eurogroup başkanlığına seçilmesine duyduğu memnuniyeti dile getirdi. '''Doğru bir tercih yapılmış olmasından dolayı çık mutluyum. Kendisine en içten dileklerimle başarılar diliyorum.''' şeklinde açıklamada bulunan Van Rompuy, krizin en ağır zamanında Eurogroup''un başında olan Jean-Claude Juncker''e de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

11 yıl önce