|

Ezher Şeyhi'nden saldırılara kınama

Mısır'daki Ezher Üniversitesi Şeyhi Ahmed et-Tayyib, Rabiatul Adeviyye Meydanı ve çevresinde meydana gelen katliamı kınadı.

Aa
00:00 - 27/07/2013 Cumartesi
Güncelleme: 20:37 - 27/07/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Ezher Şeyhi'nden saldırılara kınama
Ezher Şeyhi'nden saldırılara kınama

Yayınladığı basın bildirisinde Tayyip, Ezher-i Şerif'in yürekleri yakan bu saldırıyı esefle ve şiddetle kınadığını belirtti.

Ezher'in, kanunlar dışına çıkmanın ve şiddete direnmenin sadece kanunlara, insan haklarına ve yaşam hakkına saygı çerçevesinde olması gerektiği yönündeki prensiplere bağlı olduğunu vurgulayan Tayyib açıklamasında, olayların aydınlatılması ve suçluların bulunup yargı önüne çıkartılması için Geçici Hükümet Başkanı Hazım el-Biblavi'ye çağrıda bulundu.

Ezher Şeyhi Tayyib, krizden çıkmak ve yaşanan kanlı olayların etkilerini gidermek için her kesimden akil insanları acilen diyalog masasına oturmaya çağırdı.

Ezher'in hala herkese sağduyu telkin ettiğini, diyalog dışında bir alternatif olmadığını savunan Tayyib, "Rahmet Peygamberinin şu Hadisi Şerifini aktararak uyarıda bulunuyoruz: İki müslüman birbirine kılıç çektiği zaman, öldüren de, ölen de cehennemdedir" ifadesini kullandı.


11 yıl önce