|

Fillon, Mübarek'in uçağını kullanmış

Fransız Başbakan Francois Fillon, ailesiyle birlikte Mısır'a tatil için geldiklerinde Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in kendilerine bir uçak tahsis ettiğini öne sürdü. İddiaya göre Mübarek tatil boyunca Fillon'un tüm konaklama masraflarını da karşılamış.

Cihan
00:00 - 9/02/2011 Çarşamba
Güncelleme: 11:09 - 9/02/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Fillon, Mübarek'in uçağını kullanmış
Fillon, Mübarek'in uçağını kullanmış

Tunus konusunda yaptığı tartışmalı açıklamalarla şimşekleri üzerine çeken Fransa Dışişleri Bakanı Michelle Alliot-Marie de ülkedeki ayaklanmalar sırasında devrik lider Zeynel Abidin bin Ali'ye yakın Tunuslu bir işadamının uçağını iki kez kullandığını belirtmişti.


Alliot-Marie, Tunus'taki gösteriler sırasında ülkesi Fransa'nın ayaklanmaların bastırılması için yönetime daha fazla yardımda bulunması gerektiğini de söylemişti.


Haftalık Le Canard Enchaine adlı gazetenin iddiasına göre, Fillon 26 Aralık-2 Ocak tarihleri arasında tatil için Mısır'a yaptığı gezide Mısırlı yetkililer tarafından ağırlandı. Habere göre Fillon, Fransa'dan Mısır'a uçarken ise hükümete ait bir uçağı kullandı ancak ücretini ödedi.


Fransa Mısır'ın yakın ilişkilerinin bulunduğu ülkeler arasında ön sıralarda yer alıyor ve Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında bulunuyor.


13 yıl önce