|

Fransa'dan BDP'ye: PKK ile arana mesafe koy

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Bitlis ve Hakkari'de meydana gelen terör saldırılarını kınadı.

Cihan
00:00 - 19/10/2011 Çarşamba
Güncelleme: 16:59 - 19/10/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Fransa'dan BDP'ye: PKK ile arana mesafe koy
Fransa'dan BDP'ye: PKK ile arana mesafe koy

Açıklamada, Kürt kökenli milletvekillerinin PKK ile aralarına açıkça mesafe koymaları istendi.Fransa'nın Türkiye Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada Fransa Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanlığı basın sözcüsünün PKK terör örgütünün Türkiye'nin güneydoğusunda gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili açıklama yaptığı belirtildi. Askeri birliklere karşı yapılan saldırıların en kesin şekilde kınandığı belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:


"Bir gün önce 8 kişinin hayatını kaybettiği Bitlis'te gerçekleşen saldırılar sonrasında bu saldırılarda 24 Türk askeri hayatını kaybetmiş, 18 asker yaralanmıştır. Bu acı anda Fransa, Türk yetkililere dayanışma duygularını ifade eder ve hayatlarını kaybedenlerin acılarını paylaştığını belirtir. Son günlerdeki terörist saldırılar Fransa'nın teröre karşı mücadele etmek ve Kürt sorununa siyasi bir çözüm arayışı gayretlerini desteklemek için Türkiye'nin yanında yer alma arzusunu güçlendirmektedir.


"BDP'nin PKK ile arasında mesafe koyması istenen açıklamada, "Fransa, PKK'nın terörist şiddeti ile aralarına açıkça mesafe koymaları konusunda Türk halkının Kürk kökenli seçilmiş temsilcilerine yaptığı çağrıyı yineler." denildi.

13 yıl önce