|

Gazeteciler Clinton'a minnettar

Aa
00:00 - 5/08/2009 Çarşamba
Güncelleme: 17:46 - 5/08/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Gazeteciler Clinton'a minnettar
Gazeteciler Clinton'a minnettar

Kuzey Kore'de gözaltına alındıktan sonra eski ABD Başkanı Bill Clinton sayesinde serbest kalıp ülkelerine dönen gazeteciler, Clinton'a minnettar olduklarını söyledi.

Clinton ve gazetecileri taşıyan uçak Los Angeles'taki Burbank Havaalanı'na indikten sonra açıklamalarda bulunan gazeteciler 32 yaşındaki Laura Ling ve 36 yaşındaki Euna Lee gözyaşları içinde Clinton'a minnettar olduklarını ifade etti.

Yakınları tarafından karşılanan gazetecilerden Laura Ling, Clinton ve ekibine teşekkür ettikten sonra ABD Başkanı Barack Obama, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve eski başkan yardımcılarından Al Gore'a da teşekkür etti.

12 yıl zorunlu çalışma cezasına çarptırılışlarını ve yaşadıkları korkuları anlatan Ling, 'Kapıdan geçip Başkan Clinton'ı karşımızda görünce şok geçirdik, ama sonra yaşadığımız kabusun sona erdiğini anladık' diye konuştu.

Bu arada, Beyaz Saray ve Obama, gazetecilerin serbest kalmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, gazetecilerin ABD'ye sağ salim dönüşünden çok mutlu olduklarını ve eski Başkan Clinton'ın misyonuyla ilgili açıklamaları daha sonra yapacağını kaydetti.

 

OBAMA: "AŞIRI RAHATLADIK"

ABD Başkanı Barack Obama, Kuzey Kore'de tutuklanan iki Amerikalı gazetecinin serbest bırakılmasını "aşırı rahatladıkları" şeklinde değerlendirdi.

Clinton ve Gore'u gazetecilerin serbest bırakılmasında oynadıkları rolden dolayı öven Obama, Indiana eyaletine hareketinden önce Beyaz Saray'da yaptığı açıklamasında ayrıca, bunun yalnızca gazetecilerin aileleri için değil tüm ülke için bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.

15 yıl önce