|

Gazze'de patlama: 7 ölü

Aa
00:00 - 15/02/2008 Cuma
Güncelleme: 21:54 - 15/02/2008 Cuma
Yeni Şafak
Gazze'de patlama: 7 ölü
Gazze'de patlama: 7 ölü

Gazze'nin orta kesiminde bir İslami Cihad üyesine ait evde meydana gelen patlamada, 7 kişinin öldüğü, en az 40 kişinin de yaralandığı bildirildi. Hamas polisi ve sağlık görevlileri, patlamanın, İslami Cihad'ın askeri kanadının önde gelen üyelerinden Eyman Atallah Fayed'in evinde meydana geldiğini söylediler. İslami Cihad Sözcüsü Ebu Hamza da evin, İsrail hava saldırısında vurulduğunu belirtirken, Hamas güvenlik yetkilileri ise patlamanın nedeninin kesin olarak bilinmediğini bildirdiler. Bir sağlık bakanlığı yetkilisi, patlamada, Bureyj mülteci kampındaki evin ve yakınındaki bir metal atölyesinin büyük zarar gördüğünü kaydetti.


İSLAMİ CİHADIN LİDERİ DE ÖLDÜ

Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki El Bureyc kampında, İslami Cihad'ın askeri kanadı Saraya El Kuds liderlerinden Ayman Atallah Fayid'in (42) evinde meydana gelen patlamada, Fayid ile eşi ve çocukları dahil ölenlerin toplam sayısı 7'ye çıktı. Patlamada, 80 dolayında kişinin de yaralandığı bildirildi. Yerel kaynaklar, bir İsrail F-16'sından atılan füzenin Fayid'in evini vurduğunu ileri sürmelerine karşın İsrail oldusu, patlamayla bir ilgisinin olmadığını ve bölgede bir yeri vurmadığını savundu. Patlamada yaralananlar, Deir El Balah'taki El Aksa Şehitleri Hastanesi'ne taşınırlarken, bunlardan 9'unun durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Patlamada, Fayid'in oturduğu 3 katlı ev yerle bir olurken, yakınındaki 6 evde de büyük hasar meydana gelmişti.

El Kuds Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ahmed, saldırıyla ilgili olarak İsrail'i suçlamış ve misillemede bulunulacağını bildirmişti


16 yıl önce