|

Gece kulübündeki yangında ölü sayısı 61'e yükseldi

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki bir gece kulübünde 30 Ekim'de çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 61'e yükseldiği bildirildi. Yaralı 44 kişinin tedavisi devam ediyor

Yeni Şafak
14:53 - 14/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:07 - 14/12/2015 Pazartesi
AA

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki bir gece kulübünde 30 Ekim'de çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 61'e yükseldiği bildirildi.



Romanya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, gece kulübündeki yangında ciddi şekilde yaralanarak Almanya'daki bir hastaneye kaldırılan bir kişinin daha hayatını kaybettiği, böylece ölü sayısının 61'e yükseldiği belirtildi.



Açıklamada, 22 kişinin Bükreş, 22 kişinin de İngiltere, Belçika, Hollanda, Avusturya, Almanya ve İsrail'deki hastanelerde tedavi altında bulunduğu ifade edildi.



Bükreş'te bir binanın zemin katındaki Colectiv Kulübü'nde 30 Ekim'de "Goodbye to Gravity" adlı metal grubunun albüm tanıtımı sırasında çıkan yangının ardından ülkede geçen ay düzenlenen gösterilerde, Romanya Başbakanı Victor Ponta, İçişleri Bakanı Gabriel Oprea ve gece kulübünün bulunduğu bölgenin belediye başkanının istifası istenmişti.



Başbakan Ponta protestoların ardından görevini bıraktığını açıklamış, gece kulübünün üç sahibi gözaltına alınmıştı.



#Romanya
#gece kulübünde
8 yıl önce