|

"Göçmenleri sabun yapacağız"

İngiltere'nin Channel 4 kanalı, Yunan sinema bölümü öğrencisi Konstantinu Georgusi'nin ırkçı Altın Şafak'ın çalışmaları ve açıklamalarına ilişkin belgesel videosunu yayınladı. Yunanistan'da gündeme bomba gibi düşen videoda Altın Şafak örgütü Atina milletvekili adayı Aleksandros Plomaritis, göçmenleri sabun yapacaklarını söylüyor.

Cihan
00:00 - 6/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 18:20 - 6/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
"Göçmenleri sabun yapacağız"
"Göçmenleri sabun yapacağız"

Yunanistan'da geçen yaz yapılan genel seçimler öncesi ırkçı Altın Şafak örgütünün Atina milletvekili adayı Aleksandros Plomaritis, İngiliz Channel 4 kanalında yayınlanan belgesel videoda hem göçmen ve yabancıları tehdit ediyor hem de göçmenleri sabun yapacaklarını söylüyor. Şikayetler üzerine Attika Emniyet Müdürlüğü Irkçı Şiddetle Mücadele Birimi, ilgili videoyu Atina Savcılığı'na verdi.

Yunanistan'da yabancı ve göçmenlere yönelik düşmanlığı ile tanınan faşist Neonazi yanlısı Altın Şafak'ın çirkin yüzü, İngiliz Channel 4 kanalında yayınlanan video ile bir kez daha ortaya çıktı. Altın Şafak örgütü Atina milletvekili adayı Plomariti, son dönemde yüzlerce yabancıyı yaralayan birkaçının ise hayatını kaybetmesine neden olan Altın Şafak üyelerinin ideolojik hayallerine ilişkin şok etkisi yapan açıklamalarda bulundu. Göçmenlere ve yabancılara küfür ederek sokak ve halk pazarlarında Altın Şafak'ın oy pusulalarını dağıtan ırkçı vekil adayı, gördüğü yabancı ve göçmenleri tehdit ediyor.

"FIRINLARI AÇMAYA HAZIRIZ"

Tüyleri diken diken eden açıklamalarda bulunan Plomariti, Channel 4'e, "Göçmenleri sabun yapmak için fırınları açmaya hazırız. Otomobil ve kaldırımlar için sabunumuz olacaklar." diyor. Plomariti, kahkaha atarak akla ziyan görüşlerini art arda sıralıyor: "Derilerinden abajur yapalım. Altın ise dişlerini alıp satalım. Eğer esmer iseler beyazlatacağız. Tekmelerle beyazlatacağız."

Yunanistan'ın en büyük probleminin sayıları 3 milyona ulaşan göçmenler olduğunu iddia eden Altın Şafak üyesi vekil adayı, Yunanistan'ın suyunu içen, ekmeğini yiyen ve havasını teneffüs eden göçmenlerin gitmesiyle birlikte en büyük sorunun çözümleneceğini ileri ürüyor. Plomariti, göçmenlerin insan olmadıklarını, varlıklarının kendisini ilgilendirmediğini de söylüyor.

Bir ay süreyle Altın Şafak'ın seçim öncesi kampanyasını takip eden videonun sahibi Konstantinu Georgusi, "Parti üyelerinin aşırı görüşlerini mutlu bir şekilde dile getirmelerinden korktum. Yoldaki göçmenlere olan düşmanlıklarından şok oldum." açıklamasında bulundu.

Irkçı Altın Şafak tepki çeken videoya ilişkin milletvekili İliya Kasidiaris aracılığıyla cevap verdi. Altın Şafak, videonun planlı çekildiğini, ilgili kişilerin haberi olmadan kaydedildiğini savundu.

2012 mayıs ve haziran aylarında yapılan genel seçimlerde yüzde 7 oy toplayan Altın Şafak, Yunan parlamentosunda 18 vekil ile temsil ediliyor. Yabancıları ülkeden kovmayı politika olarak benimseyen örgüt üyeleri, yabancılara yönelik şiddet ile adından sık sık söz ettiriyor. Bir kaç önce Altın Şafak milletvekillerinin de katıldığı halk pazarlarındaki yabancılara ait pazar tezgahları yerle bir edilmişti. Örgüt, sadece Yunan kökenlilere kan bağışı, gıda yardımı ve kreş açılması gibi çalışmalarıyla da gündeme gelmişti. Yunanistan çapında hızla örgütlenen ve yurtdışına da açılan Altın Şafak, son dönemde Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığa yönelik saldırılarla da adını duyuruyor.

11 yıl önce