|

Gürcistan'da 50 darbeci aranıyor

TİFLİS(CİHAN)
00:00 - 6/05/2009 Çarşamba
Güncelleme: 15:02 - 6/05/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Gürcistan'da 50 darbeci aranıyor
Gürcistan'da 50 darbeci aranıyor

Gürcistan'da darbe teşebbüsünde bulunan asker ver sivillerden oluşan 23 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gürcü Hükümeti isimi darbeye karışan 50 kişinin aramasına devam ediyor.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Şota Utiaşvili, başkent Tiflis'in dışındaki Mukhrovani tank üssünde bir kısım askerlerin planladıkları darbe girişimini engellediklerini açıklamıştı. Sikharulidze girişimin bugün başlayacak NATO askeri tatbikatını engellemek ve askeri darbe ile yönetimi ele geçirmek olduğunu kaydetti. Gürcü yönetimine göre darbenin arkasında Rusya var. Moskova iddiaları 'saçmalık' olarak yorumladı.


Şota Utiaşvili yaptığı açıklamada, "Rusya darbe girişimine müdahil. Darbeciler parayı Rusya'dan almışlar. Darbenin Rusya tarafından organize edildiği anlaşılıyor." iddiasında bulundu.


Olaydan sonra televizyonda konuşan Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, bazı dış güçlerin ülkesindeki demokrasiye müdahale ettiğini söyledi. Saakaşvili, yönetimin her şeye hakim olduğunu sözlerine ekledi.


Bu arada polis, darbenin lideri olduğu ileri sürülen Ulusal Muhafızların eski komutanı General Koba Kobaladze'nin evinde arama yaptı. Evede çok sayıda silahın bulunduğu kaydedildi. Kobaladze'nin avukatı Lali Aptsiauri, aramalar neticesinde evde çok sayıda silahın bulunduğunu doğruladı. Aptsiauri, bulunan silahların kayıtlı ve lisanslı olduklarını iddia etti.


Derbacilerin planı gizli konuşmaların yer aldığı kamera görüntülerinin ortaya çıkmasıyla bozulmuştu. Dün yayınlanan söz konusu görüntüler ülke gündemine bomba gibi düşmüştü.


Öte yandan Saakaşvili'nin istifasını isteyen Gürcü muhalefeti, gösterilerine devam ediyor.



15 yıl önce