|

Ha Obama ha Osama!

CNN televizyonunun Obama ile İngilizce'de adı 'Osama Bin Laden' olarak anılan Ladin'in adını karıştırmasının ardından bu kez MSNBC televizyonu Obama'dan bahsederken terör örgütü lideri Usame Bin Ladin'in resmini yayınladı.

İha
00:00 - 21/02/2008 Perşembe
Güncelleme: 10:36 - 21/02/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Ha Obama ha Osama!
Ha Obama ha Osama!

Amerikan MSNBC televizyonu, önseçimlerde rakibi Hillary Clinton karşısında fırtına gibi esen siyahi Barack Obama'dan bahsederken terör örgütü lideri Usame Bin Ladin'in resmini yayınladı.

Obama tarafı olayı iğrenç olarak tanımlarken, MSNBC televizyonu söz konusu "hatayı" yapan grafikeri cezalandırdıklarını duyurdu.

CNN televizyonunun Obama ile İngilizce'de adı 'Osama Bin Laden' olarak anılan Ladin'in adını karıştırmasının ardından bu kez de aynı şeyi MSNBC televizyonu yaptı.

Hardball adlı haber programında Obama'nın son 8 eyaletteki önseçimlerin tamamını kazandığı ve Clinton ile arasında tartışmaların yaşandığı belirtildi.

Haberde, önce Clinton'ın bir kampanyada yaptığı konuşmasından kısa bir görüntü yayınlandıktan sonra ünlü sunucu Chris Matthews, Obama'nın konuşmasına geçmek üzere haber metnini okumaya devam etti.

Sunucu, tam, "Barack Obama niçin tartışmaya sebep olduğu konusunda ne dedi? Bugün Obama'nın kampanya çalışmalarında söylediği bir şeyler yüzünden patlak veren tartışmaya bir göz atacağız" dediği sırada erkanda Obama'nın yerine Usame Bin Ladin'in resmi belirdi. Kısa bir süre ekranda gözüken resim daha sonra kaldırıldı.

Matthews, daha sonra "Benim arkamda gördüğünüz resim bir hatadan kaynaklandı. Yanlışlık için özür dileriz" diye konuştu.

Ancak MSNBC televizyonunun özrü Obama tarafındaki kızgınlığı azaltmadı.

Obama'nın resmi internet sitesinde olay "iğrenç" olarak nitelendi. MSNBC ise adını söylemedikleri grafikeri cezalandırdıklarını bildirdi, ancak nasıl bir ceza olduğu konusunda bilgi vermedi.

Müslüman olduğu iddia edilen Obama, her fırsatta bunu yalanlıyor.

Öte yandan daha önce de CNN, Ladin'i arama çalışmaları ile ilgili bir haberinde, "Usama nerede?' yerine 'Obama nerede?" yazmış, ekranda da terör örgütü liderinin resmi gözükmüştü.

16 yıl önce