|

Hannah Tropikal Fırtınası ABD'yi sarsıyor

Çeşitli ülkelerde yaklaşık 500 kişinin ölümüne neden olan Hannah Tropikal Fırtınası ABD'nin Batı eyaletlerini etkisi altına aldı.

Anka
00:00 - 7/09/2008 Pazar
Güncelleme: 10:56 - 7/09/2008 Pazar
Yeni Şafak
Hannah Tropikal Fırtınası ABD'yi sarsıyor
Hannah Tropikal Fırtınası ABD'yi sarsıyor

Geçtiğimiz günlerde başta Haiti olmak üzere çeşitli ülkelerde yaklaşık 500 kişinin ölümüne neden olan Hannah Tropikal Fırtınası ABD'nin Batı eyaletlerini etkisi altına aldı. ABD'de Güney ve Kuzey Karolina eyaletlerinde etkili olan fırtına bugün de New York'ta etkisini gösterdi. Gün boyu yağan şiddetli sağanak yağmur şehirde yaşamı olumsuz etkiledi.

New York eyaletinin birçok bölgesinde etkisini gösteren şiddetli fırtına yüzünden hava trafiği de olumsuz etkilendi. Tarifeli uçak seferleri iptal edildi, ya da gecikmeli olarak yapıldı. Eyalet karayolları ise sağanak yağmur nedeniyle meydana gelen seller yüzünden uzun süre trafiğe kapandı. Saatteki hızı yer yer 50 mile ulaşan fırtına nedeniyle bir çok ağaç devrildi, evlerde ve işyerlerinde elektrikler kesildi. Tropikal fırtınanın daha şiddetli olarak etkisini göstermesi beklenilen New York'un Long Island bölgesinde ise halkın fırtınadan korunması için sığınaklar hazırlandı.


US OPEN TENİS TURNUVASI'NA ARA VERİLDİ

Yetkililer, New York'ta birçok ev ve işyerine elektrik verilemediğini belirterek, bölgedeki havaalanlarındaki tarifeli uçak seferlerinin ise 4 saati bulan gecikmelerle yapılabildiğini açıkladılar.

Kızıl Haç yetkilileri ise Long Island bölgesinde aralarında bin 500 gönüllünün bulunduğu ekipleriyle bölgede Hannah Tropikal Fırtınasına karşı gerekli önlemleri aldıklarını söylediler. Long Island bölgesinde hazır hale getirilen 20 sığınakta yiyecek depolandığı ve fırtınanın etkisini arttırması halinde ise 34 bin kişinin bu sığınaklarda barınabileceği açıklandı. New York şehrinde bir çok spor müsabakası ise fırtına yüzünden iptal edildi. New York'ta devam eden US Open Tenis Turnuvasının maçlarına da fırtına nedeniyle ara verildi. New York Olağanüstü Hal Bürosu (OEM) Direktörü Joseph Bruno da "325 bin olağanüstü hal çalışanımız görevinin başında" dedi.

16 yıl önce