|

'Helal hindi'ye büyük talep

Cihan
00:00 - 24/12/2008 Wednesday
Güncelleme: 16:09 - 24/12/2008 Wednesday
Yeni Şafak
'Helal hindi'ye büyük talep
'Helal hindi'ye büyük talep

İngiltere'de yapılan bir araştırma ile her yıl helal hindi satışlarında gittikçe artan bir yükseliş olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya göre Hristyan kültüründe yılbaşı kutlamaları öncesi hindi satışlarında yaşanan aşırı talepte Müslümanların da payı gittikçe artıyor.

İngiltere genelinde en fazla helal hindi satışlarının yaşandığı bölge Yorkshire bölgesi. Bu bölgede bulunan ve helal hindi kesen Müslüman bir kasap tarafından 5 yıl önce yılbaşı kutlaması öncesi helal kesilen hindi sayısı 10 rakamını geçmezken bu sayı 700'e ulaşmış durumda.


BBC kanalı tarafından yapılan araştırma kapsamında, Yorkshire bölgesinde yaşayan Müslümanlarla yapılan görüşmelerde genel olarak Müslümanların toplumdaki farklılıkları körüklememek için Hristiyan geleneklerine ortak oldukları sonucuna dikkat çekiliyor. Görüşleri alınan bazı Müslümanların ise Hristiyan kültüründe yer alan böyle bir kutlamaya ilgi göstermelerinin sebebini İngilizlerle evli olmalarına ve farklı din mensuplarının birbirlerini daha iyi anlamalarına bağlıyor.


Yorkshire bölgesinde kasap olarak çalışan Sajad Waris, yıldan yıla gittikçe değiş bu durumla ilgili olarak, "Her yıl helal hindi kesimi için aldığımız talep artıyor. Bu yılda çok fazla talep var. Daha önceleri yıl boyunca bir kaç tane helal hindi keserdik. Ama bu yıl sadece bu ay içinde yüzlerce kesim yaptık."dedi. (CİHAN)



15 years ago