|

Hindistan''da taciz haberleri artıyor

Hindistan''ın başkenti Yeni Delhi''de yaşanan tecavüz olayının ardından başlayan protestolar, ülkenün dört bir yanından cinsel taciz ve tecavüz olaylarının gelmesine sebep oldu.

Cihan
00:00 - 4/01/2013 Cuma
Güncelleme: 15:55 - 4/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
 Hindistan''da taciz  haberleri artıyor
Hindistan''da taciz haberleri artıyor

16 Aralık''ta Yeni Delhi''de tecavüz edildikten sonra öldü denilerek otobüsten atılan 23 yaşındaki bir kız öğrenci, 10 günlük yaşam mücadelesinden sonra 26 Aralıkta Singapur''a nakledilmiş ve 29 Aralıkta yaşamını yitirmişti. Olayın ardından Hint polisi suçluları yakalarken, Hindistan''ın dört bir yanından basına tecavüz ve taciz haberleri akmaya başladı. Medya, özellikle bu tarz haberleri ön plana çıkarırken, halkın hassasiyeti de dikkat çekti.

Bu arada Gorakpur şehrinde meydana gelen bir olayda, halk polis karakolu önünde toplanarak, polisin tecavüz girişimi şikayetini dikkate almamasını protesto etti. Saldırıya uğrayan kız ve ailesi, iki kişinin silah zoru ile tecavüz ettiğini iddia ederken, polisin olay hakkında araştırma yapmayı reddetiğini savunuyor. Kalabalığın protestosundan sonra şikayetleri dikkate alan polis şefi Paresh Pandey, bir şikayet dilekçesi alarak olayı araştıracaklarını söyledi.

Hindistan''da idam cezası kanunen olmasına rağmen çok sıklıkla uygulanmıyor. En son idam cezasına çarptırılan Mumbai terör olaylarının tek sanığı Ajmal Kasab, geçtiğimiz ay asılarak idam edilmişti. Bundan önce de 2003 yılında yine bir genç kıza tecavüz ederek öldüren bir suçlu Kalküta''da idam edilmişti.

Polis kayıtlarına göre her 20 dakikada bir kadın Hindistan''da cinsel tacize ya da tecavüze uğruyor.


11 yıl önce