|

Hollanda Başbakanı'ndan Türk vatandaşlara hakaret

FETÖ'nün darbe girişimini Hollanda'da protesto eden Türk gurbetçilerin tepkisine işaret eden Hollanda Başbakanı Rutte, hadsiz ifadeler kullanarak 'Sen defol git Türkiye'ye' dedi.

Yeni Şafak
09:50 - 6/09/2016 Salı
Güncelleme: 10:08 - 6/09/2016 Salı
Diğer

Hollanda Başbakanı

Mark Rutte

, konuk olduğu bir programda Türkiye'de 15 Temmuz yaşanan darbe girişimi sonrası Hollanda'da yaşanan gelişmeler de ele alındı. Darbe girişimini protesto eden Türkiye kökenlilerin, Hollandalı gazetecilere tepki göstererek Hollanda Televizyonu kameralarını engelleme girişimi ekrana yansıtıldı.



Hollanda Başbakanı, gazetecilere küfür edilen ve 'defolun' diye bağırılan görüntüler üzerine hissettiği ilk duygunun, 'Sen defol git Türkiye'ye' olduğunu söyledi.



Rutte, program sunucusunun, "Bu kadar kötü mü, bunu futbol fanatiklerinin davranışlarıyla kıyaslayabilir miyiz?" sözleri üzerine sinirlendi. Sunucunun da dahil olduğu 'elit kesimi', gelişmeleri çok fazla hafife almakla eleştirdi.



Hollanda'daki Türkiye kökenlilerin önemli bir bölümünün topluma uyum sağladığını belirten Rutte, ancak hala kendini topluma ait hissetmeyen küçük bir azınlık bulunduğunu söyledi.



#Hollanda
#Mark Rutte
#FETÖ
8 yıl önce