|

Hollande: Nefes almadan operasyonları sürdüreceğiz

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransız senatosunu olağanüstü topladı. Saldırının Suriye ve Belçika'da planlandığını açıklayan Hollande, "Bizim terörle mücadele etmemizi istemedikleri için bize karşı böyle bir saldırı düzenlediler. Baskı ve korku yaratmak istiyorlar bu nedenle IŞİD'i yok etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
17:39 - 16/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:43 - 16/11/2015 Pazartesi
Diğer

Paris saldırısıyla ilgili Fransız parlamentosunda konuşan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Saldırı Suriye ve Belçika'da hazırlandı ve Fransa'ya gelerek bu saldırıyı gerçekleştirdiler" dedi.



Fransa Cumhurbaşkanı, Paris'te 132 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrası Fransız parlamentosunda milletvekileri ve senatörlere seslendi.



"Nefes almadan sürdüreceğiz"


"Bu saldırıları Suriye ve Belçika'da hazırladılar ve daha sonra Fransa'ya gelerek bu saldırıyı gerçekleştirdiler" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, "Bizim terörle mücadele etmemizi istemedikleri için bize karşı böyle bir saldırı düzenlediler. Baskı ve korku yaratmak istiyorlar bu nedenle IŞİD'i yok etmeliyiz. Uluslararası toplum da buna destek vermeli" dedi.





Fransa'nın Suriye'de IŞİD'e karşı hava operasyonlarının devam edeceğini dile getiren Fransa Cumhurbaşkanı Hollande şunları söyledi: "Nefes almadan, durmadan operasyanları sürdüreceğiz. Paris halkı şunu bilmeli ki, IŞİD tehdidini yok etmek için kararlılığımız devam edecektir. Suriye de bizim düşmanımız IŞİD'dir. Suriye'de ve Irak'ta IŞİD yok edilmeli çünkü Türkiye ve Lübnan'ı da tehdit etmektedir."

#François Hollande
#fransa
#hollande
8 yıl önce