|

Irak'ta saldırı: 17 ölü

Irak İçişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre ülkenin farklı bölgelerinde yaşanan şiddet olaylarında 17 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Aa
00:00 - 24/02/2014 Pazartesi
Güncelleme: 17:46 - 24/02/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Irak'ta saldırı: 17 ölü
Irak'ta saldırı: 17 ölü

Bağdat'ın batısındaki Eş-Şuala bölgesinde de yol kenarında, silahla vurulmuş kimliği belirlenemeyen 1 kişinin cesedi bulundu.

Irak İçişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, Bağdat'ın kuzeydeki Et-Tarimiye ilçesindeki bir bahçede, başından vurulmuş 4 sivilin cesedini buldu.

Başkent'in Ur Mahallesi'nde de silahlı saldırıya uğrayan Bağdat Belediyesi'nde görevli mühendis bir bayan hayatını kaybetti. Kentin Taji ilçesinde de devriye gezen polis aracına düzenlenen bombalı saldırıda, bir polis memuru yaşamını yitirdi, 3 polis yaralandı. Bağdat'ın kuzeyinde de arabasına yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu sivil bir kişi öldü.

Ordu bünyesindeki Dicle Operasyon Gücü basın sözcüsü Galib Atiye, güvenlik güçlerinin, ülkenin doğusundaki Diyala ilinde bulunan İmam Veys ve Es-Sadiye bölgelerinde düzenlediği operasyonda, aralarında "önemli liderin" de bulunduğu Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne mensup 9 kişinin öldürüldüğünü, 8'inin de gözaltına aldığını açıkladı.

12. Tümen Komutanı Tuğgeneral Muhammed ed-Duleymi de silahlı kişilerin, Kerkük'ün Er-Riyad kasabası yakınlarında bulunan tümene bağlı kontrol noktasına düzenlediği saldırıda, bir üsteğmen ile 2 askerin yaralandığını belirtti.

10 yıl önce