|

Irkçı ateş İsrail'i sardı

Müslüman futbolcu transfer eden Beitar Jerusalem takımının kulüp binası dün ateşe verildi. Takım taraftarları daha önce de pankart ve sloganlarla transferleri protesto etmişti.

Yeni Şafak
00:00 - 9/02/2013 Cumartesi
Güncelleme: 09:58 - 9/02/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Irkçı ateş İsrail'i sardı
Irkçı ateş İsrail'i sardı

İsrail'in Beitar Jerusalem takımının iki Müslüman futbolcuyu transfer etmesiyle başlayan ırkçı tepkiler dün şiddete dönüştü. Dün Beitar Jerusalem'ın kulüp binası kundaklandı.

İsrail polisi yangıda ölen ya da yaralanan olmadığını binada büyük maddi hasar olduğunu açıkladı. Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, 'İlk bulgularımız, yangına birkaç şüphelinin neden olduğunu gösteriyor. İki Çeçen oyuncunun transferiyle saldırı arasındaki olası bağlantı araştırılıyor' dedi. İsrail

Saldırı, oynanan lig maçında ırkçı sloganlar attıkları nedeniyle 4 taraftarın ceza almasından hemen sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

IRKÇI TEPKİ PANKARTLARLA BAŞLADI

Beitar Jerusalem , 26 Ocak'ta Rus Terek Grozni takımından Çeçen futbolcular 24 yaşındaki Zaur Sadaev ve 19 yaşındaki Dzhabrail Kadaev'i transfer etmişti. Ancak Müslüman karşıtı ve aşırı sağ eğilimleriyle bilinen taraftarlar maç sırasında pankartlar ve sloganlarla transferleri protesto etmişti.

Irkçı saldırı sonrasında İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu olayı 'uyant verici' olarak değerlendirdi.

11 yıl önce