|

İrlanda Başbakan Yardımcısı liderliği bırakıyor

İrlanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Gilmore, AP seçimleri sonuçlarından dolayı partisinin liderliğinden istifa edeceğini bildirdi

Aa
00:00 - 26/05/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:46 - 26/05/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
İrlanda Başbakan Yardımcısı liderliği bırakıyor
İrlanda Başbakan Yardımcısı liderliği bırakıyor

İrlanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Eamon Gilmore, hem yerel hem de Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri sonuçlarından dolayı İrlanda İşçi Partisi genel başkanlığından istifa edeceğini söyledi.

Gilmore, düzenlediği basın toplantısında, yerine biri getirildikten sonra görevini bırakacağını, başbakan yardımcılığı görevini 4 Temmuz'da devredeceğini belirtti. İrlanda koalisyon hükümetinin küçük ortağı olan İşçi Partisi ülkede geçen hafta yapılan hem yerel seçim hem de AP seçimlerinde oy kaybetti.

Eamon Gilmore, "Dün akşam partimin yeni bir liderle daha iyi yönetileceğine karar verdim. Siyasette aktif bir şekilde yer almaya devam etmeyi planlıyorum. Bölgemden gelecek seçimlerde yeniden aday olacağım" dedi.

İrlanda İşçi Partisinin 2011 yılında Başbakan Enda Kenny'nin lideri olduğu merkez sağdaki Fine Gael partisi ile koalisyon hükümetinde yer alarak "büyük bir siyasi risk aldığını" dile getiren Gilmore, istifa etmesinin doğru bir karar olduğunu savundu.

2011 yılındaki genel seçimde oyların yüzde 19'unu alan İrlanda İşçi Partisi, geçen hafta yapılan yerel seçim ve AP seçimlerinde yüzde 7 destek kaybetti.

10 yıl önce