|

İslami Cihad ile İsrail'den ateşkes kararı

İslami Cihad Hareketi, Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından İsrail ile Mısır'ın gözetiminde ateşkese varıldığını duyurdu. Dün düzenlenen gösterilerde 5 Filistinli, İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu şehit olmuş, 180 Filistinli ise yaralanmıştı.

Yeni Şafak
12:05 - 27/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:20 - 27/10/2018 Cumartesi
AA
Gazze'ye dün gerçekleştirilen bombalı saldırıda pek çok bina yıkıldı.
Gazze'ye dün gerçekleştirilen bombalı saldırıda pek çok bina yıkıldı.

İslami Cihad Hareketi, Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından İsrail ile Mısır'ın gözetiminde ateşkese varıldığını duyurdu.

Dün akşam saatlerinde İsrail, Gazze'yi bombardımana tutmuştu. Hamas'a ait 80 hedef bombalı saldırıya maruz kalırken Gazze'nin kuzeyindeki bir hastane de ağır hasar almıştı.


Can kaybı yok

Gazze'deki Filistin sağlık kaynakları, İsrail'in bombardımanında şu ana kadar can kaybı rapor edilmediğini duyurdu. Gazze'deki İslami Cihad Hareketi ise İsrail'in masum sivilleri katletmesine karşı direniş gruplarının elleri kolları bağlı kalmayacağını belirtti.

Ayrıca Gazze sınırında dün düzenlenen gösterilerde 5 Filistinli, İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu şehit olmuş, çoğunluğu gerçek mermiyle vurulan 180 Filistinli ise yaralanmıştı.

#İslami Cihat Hareketi
#Ateşkes
#Filistin
#İsrail
5 yıl önce