|

İsrail işgal güçleri yine saldırdı: 130 Filistinli yaralı

İsrail işgal güçleri bugün de barışçıl gösteri düzenleyen Filistinlilere saldırdı. İşgal güçlerinin Gazze'deki gösterilere gerçek mermiyle saldırısında 130 kişi yaralandı. 30 Mart'tan bu yana devam eden gösterilerde 200'den fazla Filistinli şehit oldu.

Yeni Şafak
22:35 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 23:18 - 19/10/2018 Cuma
AA
İşgal güçleri, Filistinlilere saldırılarında gerçek mermi kullanıyor. İşgal güçlerinin saldırılarında hedef gösterilerek vuruluyor.
İşgal güçleri, Filistinlilere saldırılarında gerçek mermi kullanıyor. İşgal güçlerinin saldırılarında hedef gösterilerek vuruluyor.

İsrail işgal güçlerinin, Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine gerçek mermiyle saldırısında 130 kişi yaralandı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze sınırındaki gösterilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla saldırısında, aralarında bir gazeteci, 4 sağlık görevlisi ve 25 çocuğun da bulunduğu 130 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, yaralananlardan 2'sinin durumunun ağır olduğu aktarıldı.

Ayrıca İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, İsrail savaş uçağının,
Gazze'nin güneyinde "yanan balon taşıdığı" iddia edilen bir grup Filistinlinin bulunduğu bölgeye hava saldırısı
düzenlediğini açıkladı. Adraee, saldırıya ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı ise bu saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair henüz bir açıklama yapmadı.

Gösteriler 30 Mart'tan bu yana devam ediyor

  • Filistinliler, 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.
  • İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.
  • İsrail askerlerinin 30 Mart'tan bu yana devam eden barışçıl gösterilere saldırısında 200'den fazla Filistinli şehit oldu.
#Büyük Dönüş Yürüyüşü
#Filistin
#Gazze
#İsrail
6 yıl önce