|

İsrail: Nasrallah'ı ciddiye almalıyız

İsrail İskan Bakanı Benjamin Ben-Eliezer, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ciddiye alınması gerektiği uyarısında bulundu.

İha
00:00 - 15/08/2007 Wednesday
Güncelleme: 11:58 - 15/08/2007 Wednesday
Yeni Şafak
İsrail: Nasrallah'ı ciddiye almalıyız
İsrail: Nasrallah'ı ciddiye almalıyız

İsrail ordu radyosuna demeç veren Ben-Eliezer, Nasrallah'ın "kibirli" bir insan olduğunu belirterek, "Ancak söylediği şeyi yapıyor. 2 bin roketim var derse, inanırım. Bugüne kadar hiç yalan söylemedi. Ancak kastettiği sürprizin ne olduğunu bilmiyorum" dedi.

Ben-Eliezer ayrıca, İsrail'in Suriye ile bir çatışma içine girmek istemediğini ancak her ihtimale karşı da hazırlıklı olduğunu belirtti. Ben-Eliezer, Suriyeli liderlerin bir savaş istemediklerini söylediğini hatırlatarak "Ancak Suriye silahlanmaya son vermiyor. Bu yüzden biz de en kötü ihtimale hazırlıklı olmak durumundayız" ifadelerini kullandı. İsrailli bakan ayrıca, Suriye ve Lübnan olmak üzere iki cepheli bir savaşın da ihtimal dışı olamayacağını sözlerine ekledi.

Hizbullah lideri Nasrallah, geçen yıl bölgeyi kana bulayan İsrail-Hizbullah savaşının birinci yıldönümünde yaptığı konuşmada, "Siyonistler, Lübnan'a saldırmayı düşünüyorsanız, bölgenin kaderini ve savaşın akışını değiştirecek bir sürpriz yaparım. Lübnan'a yeni bir savaş size pahalıya mal olur. Tıpkı Ağustos 2006'da kazandığımız gibi, burada, Lübnan'da bir direniş, bir ordu ile aşağılanmayı reddeden ve bir tek Allah'tan korkan bir halk var" demişti.

17 years ago