|

İsrail'den "barış görüşmeleri" açıklaması

İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Elkin, Filistin yönetiminin barış görüşmelerine yanaşmadığını belirtti.

Aa
00:00 - 5/06/2013 Çarşamba
Güncelleme: 12:55 - 5/06/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
İsrail'den "barış görüşmeleri" açıklaması
İsrail'den "barış görüşmeleri" açıklaması

İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Zeev Elkin, ABD''nin çabalarına rağmen Filistin yönetiminin barış görüşmelerine yanaşmadığını söyledi.

İsrail Radyosu''na konuşan Elkin, İsrail''in görüşmelere devam etmeye ''hazır ve istekli'' olduğunu, Filistin tarafının ise uluslararası tanınma stratejisi yürüttüğünü öne sürdü.

Görüşmelerin bugün yahut yarın Kudüs, Ramallah, Roma veya dünyanın herhangi bir yerinde yapılabileceğini dile getiren Elkin, ''Dünya şimdi Ebu Mazin''i bekliyor'' diyerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas''a lakabı ile seslendi.

Elkin, Filistin tarafını tek taraflı plan yürütmek ve görüşmelere devam etmekte isteksiz davranmakla suçladı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, gelecek hafta bölgeyi ziyaret edecek. Söz konusu ziyaret, Kerry'in göreve geldiği 1 Şubat'tan bu yana bölgeye yaptığı 5'inci ziyaret olacak.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Kerry''nin müzakerelerin ilerlemesi için çalıştığını vurgulamış görüşmelere katılmaları için şartlarını "Yahudi yerleşim birimleri inşasının durdurulması, İsrail'in 1967 sınırlarında kurulacak başkenti Kudüs olan Filistin devletini tanıması ve İsrail hapishanelerindeki esirlerin serbest bırakılması " şeklinde sıralamıştı.

Filistinli müzakereci Saib Erekat ise ABD''nin girişimleri başarısız olursa, İsrail hakkındaki suçlamaları Birleşmiş Milletler''e taşıyacaklarını ifade etmişti.

Görüşmeler, 2008 yılında İsrail''in Filistin'de Yahudi yerleşimleri inşa etmesi ile sonuçsuz kalmıştı.

11 yıl önce