|

İsrail'in zulüm bilançosu: 54 ölü, bin 900 yaralı

İsrail askerlerinin, Filistinlilere yönelik saldırıları sırasında, ekim ayının başından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 54'e, yaralıların ise bin 900'e yükseldiği açıklandı.

Yeni Şafak
23:36 - 22/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:39 - 22/10/2015 Perşembe
AA

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Filistinliler ile İsrail güçleri arasında yaşanan olaylarda 12 çocuğun yaşamını yitirdiği, 391 çocuğun ise yaralandığı belirtildi.



Açıklamada, ekim ayı başından beri yaşanan olaylarda 54 kişinin hayatını kaybettiği, bin 900 kişinin ise İsrail askerleri tarafından atılan gerçek ve plastik mermilerle veya darp edilmek suretiyle yaralandığı ifade edildi. Ayrıca hayatını kaybedenler arasında İsrail hapishanesinde tutuklu bir Filistinli ve hamile bir kadının da bulunduğu kaydedidi.



Öte yandan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail askerlerinin ateş açması nedeniyle Gazze Şeridi'nde 3 kişinin yaralandığını bildirdi.



Kudra, İsrail askerlerinin Gazze sınırı yakınındaki Filistinlilere ateş açması sonucu 3 gencin ayaklarından yaralandığını aktardı.



Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken olaydan yalnızca 4 yaşındaki çocukları sağ kurtulmuştu. Söz konusu olayla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmıştı. Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaştı.



#israil
#filistin
#saldırı
9 yıl önce