|

İsrailli Bakan: Trump'ın kararı yetersiz

İsrail'in 'Kudüs Bakanı' Zeev Elkin, Trump'ın kararı sonrası kentin doğusunun Filistinlilere verilmesine kapı aralandığını savundu. Trump'ın kararını yetersiz gören Elkin, "Birleşik Kudüs İsrail'in başkentidir demeliydi" şeklinde küstah ifadeler kullandı.

Yeni Şafak
10:45 - 9/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:56 - 9/12/2017 Cumartesi
Reuters
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Kudüs İşleri Bakanı Zeev Elkin
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Kudüs İşleri Bakanı Zeev Elkin

ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinden sonra sadece İsrail bu kararı memnuniyetle karşıladı. Trump'ın skandal kararı bazı İsraillilerce yeterli bile bulunmadı

Küstah açıklama!

İsrail'in Kudüs işlerinden sorumlu bakan Zeev Elkin'den de konuyla ilgili farklı ve bir o kadar da şaşırtıcı bir açıklama geldi. Elkin, Trump'ın konuşmasında Kudüs'ün Filistinliler ile İsraillilerin bölünmesine kapı araladığını savundu.


Trump konuşmasında İsrail'in kent üzerindeki sınırlarının müzakereler sonucu belirleneceğinin vurgusunu yapmıştı. ABD Başkanı'nın bu müzakere vurgusu İsrail'in Kudüs işlerinden sorumlu bakan Zeev Elkin'i rahatsız etmiş görünüyor.



"Birleşik Kudüs demeliydi"

Elkin, Reuters'a demecinde, Trump'ın konuşması için "Trump bu konuşmasını kasti olarak yaptı. Kudüs'ün sınırlarının, bir bölünme seçeneğini öngören müzakereler sonucunda belirleneceğini bile söyledi." yorumu yaptı. İsrail hükümetleri BM kararlarına rağmen ‘birleşik Kudüs'ü ebedi başkent' olarak görürken, Elkin Trump'ın ‘birleşik Kudüs' ifadesini ‘planlı olarak' kullanmadığını söyledi.


"İsrail bunu kabul etmez"

İsrailli bakan, Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in ‘birleşik başkenti' olarak tanımlamış olması halinde ‘çok mutlu olacağını' söyledi; ülkesinin kentin bölünmesine izin vermeyeceğini söyledi. Elkin, "Bu çok, çok önemli bir faktör ve İsrail'in bunu kabul etmeyeceği konusunda şüphem yok. Nihayetinde önemli olan da bu." ifadelerini kullandı.

#İsrail
#Filistin
#Kudüs
#Trump
6 yıl önce