|

İsrailliler AB üyesi olmak istiyor

Alman Konrad Adenauer Vakfı'nın İsrail bürosunun yaptığı araştırmaya göre her 4 İsrailliden 3'ü, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) üyesi olmasını destekliyor.

Cihan
00:00 - 23/02/2007 Cuma
Güncelleme: 09:50 - 23/02/2007 Cuma
Yeni Şafak
İsrailliler AB üyesi olmak istiyor
İsrailliler AB üyesi olmak istiyor

The Independent gazetesi, Alman vakfının yaptığı araştırmayı sayfalarına taşıdı. Araştırma sonuçlarına göre her 4 İsrailliden 3'ü, ülkesinin AB üyesi olmak istiyor. Bunun yanı sıra, İsraillilerin yüzde 10'u, AB vatandaşlığı verilmesi durumunda ülkeyi terk edebileceğini belirtiyor.

İsraillerin yüzde 80'ı, Avrupa'da en çok İngiltere hakkında olumlu düşünceler taşırken ikinci sırada yüzde 67 ile Almanya geliyor. Yaşı 51'i geçmiş İsraillerin büyük çoğunluğu, Almanya ve AB hakkında olumlu düşünceler taşıyor. Bununla birlikte, halkın yüzde 60'ı da Almanya'nın başbakanlık koltuğuna Angela Merkel'in oturması ile ikili ilişkileri geliştiği düşüncesinde. İsraillerin yüzde 61'i de Fransa'da hoşlanmıyor.

Alman Konrad Adenauer Vakfı'nın İsrail Temsilcisi Lars Haensel, İsraillerin AB üyesi olmasının "masada" olmadığını hatırlatarak bu sonuca şaşırdığını kaydetti.

Öte yandan, İsraillerin yüzde 11'i de ülkenin Avrupa'ya taşınmasını destekliyor. Bu düşüncede olanların büyük bir kısmının, İsrail'e yeni göçen Yahudiler olduğu da belirlendi.


17 yıl önce