|

İşte PKK’nın silah depoları

ABD ordusundan 4 bin TIR dolusu silah, araç ve mühimmat yardımı alan terör örgütü PKK/PYD, envanterindeki cephaneyi Suriye’nin kuzeyindeki 13 noktada depoluyor. Örgütün Afrin’de de mühimmat imalathanesi bulunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:04 - 2/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
ABD’den 4 bin TIR dolusu silah, araç ve mühimmat yardımı alan terör örgütü PKK/PYD, cephaneyi Suriye’nin kuzeyindeki 13 noktada depoluyor.
ABD’den 4 bin TIR dolusu silah, araç ve mühimmat yardımı alan terör örgütü PKK/PYD, cephaneyi Suriye’nin kuzeyindeki 13 noktada depoluyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) terör örgütü DEAŞ’la mücadele gerekçesiyle PKK/PYD’ye verdiği silahlar terör örgütü tarafından işgal bölgelerine göre belirlenmiş 13 ana depoda saklanıyor. Terör örgütü üyelerine silah dağıtımını bu depolar üzerinden gerçekleştiriyor. Anadolu Ajansı, yerel kaynaklardan elde ettikleri bilgilerle, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü tarafından oluşturulan silah depoları ve sevkiyat güzergahlarını belirledi. Buna göre örgüt, Nisan 2016’dan bu yana Suriye-Irak sınırındaki Semelka kapısından ve Haseke’de kurduğu Rümeylan ve Halep’in doğusunda bulunan Harab Işk üslerinden ABD’nin askeri yardımlarını alıyor.

TIR’LAR IRAK’TAN GİRİYOR

Suriye PKK’sı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) kontrolündeki Semelka’dan giren ağır silahlar, mayına dayanıklı muharip zırhlı araçlar, yakıt ve askeri amaçla kullanılan prefabrik konteynırları iç bölgelerdeki depolara naklediyor. Kara ve hava yoluyla Haseke’ye giren silah ve mühimmatlar iki rotadan terör örgütüne iletiliyor. Kara yoluyla gelen ağır silahlar, zırhlı araçlar ve yakıt tankerleri Fırat Nehri çevresindeki noktalara dağıtılıyor. Erbil’den hava yoluyla Rümeylan’daki üsse inen silahlar ise Haseke’deki 3 depoya; Dırbasiye, Tel Beyder ve Derik beldelerindeki depolara gönderiliyor.

İKİ ANA CEPHANELİK VAR

PYD/PKK kontrolündeki bölgelere kara yoluyla taşınan çeşitli silah, mühimmat ve araçlar da Haseke ve Kamışlı üzerinden, 6 numaralı otoyol ve Semelka’dan Halep’e uzanan M4 transit yolu aracılığıyla Harab Işk ve kuzeydoğusundaki Çelebiye’deki ana depolara ulaşıyor. Bu iki depo, aynı zamanda terör örgütü bölgesindeki en büyük depolar olarak biliniyor. Fırat Nehri kıyısındaki Sırrin ilçesine geçen sene inşa edilen ABD hava üssüne inen silah ve mühimmat da PKK tarafından Harab Işk ve Çelebiye depolarına taşınıyor. Karadan Semelka’dan ve hava yoluyla Sırrin üzerinden iki ana noktaya iletilen silahlar ise Ayn el-Arab, Tel Abyad ve Suluk’ta bulunan farklı depolara dağıtılıyor.

Deyrizor’da da aynı oyun

ABD ordusu (Pentagon), Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor bölgesinde de ‘DEAŞ ile mücadele’ bahanesiyle PKK/PYD’yi silahlandırmaya devam ediyor. Terör örgütü burada silahları karayolu ile teslim alıyor. Irak-Suriye sınırındaki Semelka kapısından giren sevkiyat, Haseke’nin güneyindeki Şedadi ilçesinin el-Hul beldesi ile 47. Bölge adındaki iki ayrı yerleşimde depolanıyor.


O tünelleri duyurmuştuk

Suriye-Türkiye sınırında Hatay’ın karşısına düşen Halep’in Afrin ilçesinde, terör örgütüne ait mermi ve havan imalathaneleri ile bazı demir döküm işletmelerinde top mermisi üretimi yapılıyor. Ülkenin doğusundaki Haseke bölgesinden çıkarak Beşşar Esed rejiminin kontrolündeki alandan geçen ticari tırlar, Afrin’deki imalathanelere hammadde taşıyor. TIR’lar, mühimmat yapımına uygun demir, çelik ve ateşleyici maddeler getiriyor. Üretilen mühimmatın bir kısmı ilçede saklanırken bir bölümü örgütün diğer işgal alanlarına gönderiliyor. Yeni Şafak geçtiğimiz günlerde terör örgütünün Afrin’de mühimmat deposu olarak kullandığı bazı tünel ve mağaraların fotoğraflarını yayınlamıştı.


Bir tek uçak eksik!

ABD’nin PKK’lı teröristlere verdiği silah ve mühimmatın büyük kısmı henüz kullanılmadı. Onbinlerce ton mühimmat ve yüzlerce zırhlı araç, Türkiye sınırına 21 kilometre mesafedeki Harab Işk’ta saklanıyor. PKK’ya sağlanan silah ve araçlar arasında çok namlulu roket atarlar ve füze rampaları, 80 ve 120 mm havanlar, MK19 bomba atar, M4 Cabrine ve M16 piyade tüfekleri, ABD yapımı BGM-71 TOW anti-tank füzeleri, AT-4 güdümlü anti-tank sistemi, Humwee tipi askeri araçlar, Cougar tipi zırhlı personel taşıyıcılar, insansız hava gözlem araçları ile Türkiye’nin çeşitli kereler talep etmesine rağmen satmaya yanaşmadığı FGM-148 Javelin Anti-tank füzeleri bulunuyor.


Terörist eğitiyorlar

ABD güvenlik kurumları, PKK’ya askeri yardım sağlamanın yanısıraen az 2 bin asker ile 10 noktada terör örgütü ile aktif işbirliği içerisinde. Büyük çoğunluğu Irak sınırından Halep’e uzanan M4 otoyolu üzerindeki üsler de PYD/PKK’ya silah aktaran noktalar arasında. Rümeylan’daki havaüssü aracılığıyla Suriye’nin kuzeyinde konuşlanan Pentagon güçleri Tel Beyder, Harap Işk, Ayn el-Arab ve Tel Abyad üsleri dışında, Sırrin ile Şedadi’deki Cibse konutlarında da örgüt için depolama yapılıyor. Sözkonusu noktalardan hem ABD güçleri hem de örgüte silah sevk ediliyor

Rakka’nın kuzeyindeki Ayn İsa ilçesinde konuşlanan ABD askerleri de çeşitli noktalarda PKKlılara çok namlulu roketatar, topçu ve karadan karaya füze eğitimi veriyor.


Afrin'de tünel ve gözetleme noktalarını Türkiye sınırının dibine kadar getiren teröristler, buradaki birçok mağara ve sığınağı da cephaneliğe çevirdi. Türkiye sınır çizgisinin Afrin tarafında bulunan teröristler ve hazırladıkları mevzinin kapısı böyle fotoğraflandı.

#PKK
#ABD
#Terör
#Silah
6 yıl önce