|

İstihbarat şefine seçim müdahale suçlaması

Güney Kore'nin eski istihbarat şefi Won Sei-hoon, geçen yıl yapılan devlet başkanlığı seçiminde, muhalif adaylar ve partileri hakkında internet üzerinden karalama kampanyası başlatmakla suçlanıyor.

Aa
00:00 - 14/06/2013 Cuma
Güncelleme: 12:40 - 14/06/2013 Cuma
Yeni Şafak
İstihbarat şefine seçim müdahale suçlaması
İstihbarat şefine seçim müdahale suçlaması

Seul Merkez Bölge Savcılık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Ulusal İstihbarat Servisi'nin eski başkanı Won Sei-hoon'un, Kuzey Kore sempatizanı olarak gördüğü liberal adayların seçim öncesinde internet üzerinden destek toplamasının önüne geçilmesi için istihbarat servisinin üst düzey yetkililerine talimat vermekle suçlandığı bildirildi.

Açıklamada, istihbarat servisi ajanlarının bazı adaylar hakkında internetten, "Kuzey Kore'ye karşı fazla yumuşak oldukları" ya da "Güney Kore'nin çıkarlarını koruyamayacakları" gibi eleştiriler yaymaya çalıştığına ilişkin suçlamaların bulunduğu kaydedildi.

İddiaya göre, istihbarat servisi yetkilileri diğer adayları eleştirirken, yarışı kazanarak devlet başkanlığı koltuğuna oturan Park Geun-hye'ye de seçim öncesinde destek verdi.

Güney Kore'nin eski muhafazakar Devlet Başkanı Lee Myung-bak ile 4 yıl çalışan Won Sei-hoon'un, mart ayında görevinden ayrıldığı belirtiliyor.


11 yıl önce