|

Japonya felaket bölgesine asker gönderiyor

Japonya, tarihinin en büyük felaketini yaşayan Filipinli afetzedelere yardım amacıyla bölgeye asker göndermeyi planladığını açıkladı.

Aa
00:00 - 14/11/2013 Perşembe
Güncelleme: 13:59 - 14/11/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Japonya felaket bölgesine asker gönderiyor
Japonya felaket bölgesine asker gönderiyor

Japonya Devlet Başkanı Shinzo Abe, resmi internet sayfasında yaptığı açıklamada, sayısı tam olarak belirlenmemekle birlikte afet çalışmalarına yardım amacıyla askerini göndereceği açıkladı. Japonya'nın Filipinler'e yaklaşık 1000 askerini göndereceği belirtiliyor.

Dışişleri Bakanlığı Koichi Mizushima ise Filipinler'deki durumdan ciddi kaygı duyduklarını belirterek, Japonya olarak bölgeye ilk yardımlarının sağlık malzemelerini de içeren çeşitli yardımlar olduğunu kaydetti. Japonya, bölgedeki yardım çalışmalarına 25 kişiden oluşan sağlık personeliyle katılıyor.

Filipinler Haber Ajansı'na göre, Kanada'nın Manila Büyükelçiliğince yapılan açıklamada Kanada hükümetinin, Filipinler'e 5 milyon Kanada doları değerindeki yardımı uluslararası örgütler aracılığıyla göndereceği belirtildi.

Endonezya Afet Yönetimi Başkanı Syamsul Maarif ise doktor, sağlık malzemeler ve sahra hastanelerinden oluşacak yardımı bölgeye ulaştırmaya hazır olduklarını kaydetti.

Haiyan tayfunu nedeniyle büyük yıkımın yaşandığı Filipinler'de felaketten etkilenenlere yardım ulaştırılması için Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan eylem planı çerçevesinde 301 milyon dolara ihtiyaç duyulduğu açıklanmıştı.

10 yıl önce