|

Johnson'a puro kutusu sorgusu

Türk asıllı Londra Belediye Başkanı Johnson hakkında, eski Irak Dışişleri Bakanı Aziz'e ait puro kutusuna sahip olduğu gerekçesiyle soruşturma açıldı. Johnson soruşturmayı gülünç karşıladı.

Londra
00:00 - 25/06/2008 الأربعاء
Güncelleme: 01:08 - 25/06/2008 الأربعاء
Yeni Şafak
Johnson'a puro kutusu sorgusu
Johnson'a puro kutusu sorgusu

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Türk asıllı Belediye Başkanı Boris Johnson hakkında, Irak'ın eski Dışişleri Bakanı Tarık Aziz'e ait puro kutusuna sahip olması nedeniyle soruşturma açıldı. Hakkındaki iddialara Daily Telegraph gazetesindeki makalesiyle yanıt veren Johnson, 2003'te Tarık Aziz'in bombalanan evinin enkazında bulduğu kutuyu kimseden saklamadığını, aksine gurur duyduğunu söyledi. Konunun İşçi Partisi tarafından bilinçli olarak gündeme taşındığını kaydeden Johnson, “Zavallı polislerin bu gülünç olayla ilgili soruşturma açmaktan başka çareleri yoktu” dedi.


BUSH VE BLAIR'I SORGULASINLAR

ABD Başkanı George Bush ile İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair'in, Irak savaşından sonra polis tarafından hiç soruşturulmadığını kaydeden Johson, “Öyle görünüyor ki Batılı bir siyaset adamı sonunda Irak savaşına dahil olmanın bedelini ödeyecek” ifadesini kullandı. Savunmasına, Tarık Aziz'in “bu ku-tuyu bir hediye olarak kabul etmesini” iste-diğini belirten mektubunu da ekleyen Johnson, “Kanunlara uyup, kutuyu gönül ferahlığıyla polise teslim edeceğime söz veriyorum. Ama Blair ile gerçek suçluları yakalamalarını tercih ederdim” değerlendirmesini yaptı.


٪d سنوات قبل