|

Kaddafi'ye 40 yıl transferi

Yıllar sonra buzları eriten Berlusconi ile Kaddafi, siyasi arenadaki birlikteliği yeşil sahalara taşımaya hazırlanıyor. La Republica gazetesine göre, 40. yıl kutlamaları için Libya'ya giden Berlusconi, sahibi olduğu Milan kulübünü Kaddafi'ye satma teklifinde bulundu. Satış için konuşulan rakam ise 600-800 milyon sterlin arasında.

Dış Haberler
00:00 - 6/09/2009 الأحد
Güncelleme: 03:16 - 6/09/2009 الأحد
Yeni Şafak
Kaddafi'ye 40 yıl  transferi
Kaddafi'ye 40 yıl transferi

Libya'yla imzalanan dostluk ve ortaklık anlaşmasıyla İtalyanların sömürgecilik dönemine sünger çeken İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Libya lideri Muammer Kaddafi'yle başlattığı siyasi arenadaki birlikteliği yeşil sahalara taşımaya hazırlanıyor. La Republica Gazetesi'nin haberine göre, dünyaca ünlü İtalyan takımlarından AC Milan'ın ciddi bir ekonomik kriz yaşadığı ve bu nedenle Berlusconi'nin sahibi olduğu kulübü Libya'ya satacağı öne sürüldü.


KUTLAMANIN GİZLİ GÜNDEMİ

"Berlusconi Milan'ı Kaddafi'ye teklif etti" başlığıyla verilen haberde, Berlusconi'nin kulübü emanet ettiği çocukları Piersilvio ve Marina'nın artık Milan'ı ekonomik sıkıntıdan kurtaramayacaklarının anlaşıldığı ve bu nedenle Kaddafi'ye tarihi bir teklifte bulunulduğu iddia edildi. Gazete, tarihi anlaşma için en uygun vaktin, Kaddafi'nin 40. yıl kutlamaları olduğunu ve Libya'ya giden Berlusconi'nin gizli bir anlaşma hazırlığında olduğunu yazdı.


600-800 MİLYON STERLİN

İddiaya göre, İtalyan lider, Kaddafi'ye, kulubü satın alması ve aynı zamanda Libya Merkez Bankası, Libyan Foreign Bank ve Libya Yatırım'dan da referans isteğinde bulundu. Söz konusu finans kurumları, İtalya'nın diğer futbol devlerinden Roma ve Juventus'la da bağlantılı olarak biliniyor. Tarihi satışın 600-800 milyon sterlin arasında gerçekleşebileceği tahmin ediliyor. Milan kulübü ise, La Republica gazetesinin satışa dair verdiği haberi yalanladı. Berlusconi, 2008'de Bingazi'de varılan anlaşmada Libya'daki İtalyan işgali ve sömürgeciliğini tazmin etmek için 25 yıl içinde 5 milyar dolar sağlayacaklarını bildirmişti.


Özürle başlayan yakınlaşma

Berlusconi, geçen Mart ayında Libya'ya yaptığı resmi ziyaret sırasında İtalyanların faşizm döneminde yaptıklarından dolayı Kaddafi'den özür dilemişti. İtalya-Libya Dostluk ve İşbirliği Antlaşması'nın imzalanmasının 1. yılında Libya'da bir araya gelen liderler, sömürgecilik dönemi tazminatı olarak Libya için İtalya tarafından inşa edilecek otobanın adı-

mını birlikte attı.




٪d سنوات قبل