|

Kahraman doktora ömür boyu yasak

Yeni Şafak
23:39 - 15/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:39 - 15/11/2014 Cumartesi
Diğer
Gündem
Gündem
İsrail, ‘Koruyucu  Hat’ adını verdiği son işgalde yaralı Filistinliler için canı pahasına mücadele eden Norveçli doktor Mads Gilbert’a “Gazze Şeridi’ne ömür boyu giriş yasağı” getirdi. The Local gazetesinin Norveç yayınına göre, Gazze’de 7 Temmuz’da başlayan ve 51 gün süren kanlı operasyonlar sırasında halkın yaralarını sarmaya çalışan doktor Gilbert, Şifa Hastanesi’nde tekrar çalışmak üzere geçtiğimiz günlerde yeniden bölgeye gitmeye çalıştı. Ancak yolda İsrailli yetkililer tarafından durduruldu ve bölgeye girişine “ömür boyu yasak” getirildiğini öğrendi. Tel Aviv’deki Norveç Büyükelçiliğinden de bu yasağı “güvenlik sebebiyle” olduğunu onaylayan bir açıklama geldi. 

İsrail’le Gilbert’ın yasaklanması konusunu görüştüklerini bildiren Norveç hükümet sekreteri Bard Glad Pedersen ise, “İsrail’den kararlarını değiştirmelerini istedik. Gazze’deki insani durum hala kötü ve her türlü sağlık çalışanına ihtiyaçları var” dedi.

‘Kalbiniz var mı’ demişti

İşgal döneminde ağır bombardımana rağmen Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde hizmet veren Norveçli doktor Gilbert, İsrail’i “tamamen sivil olan halka karşı çeşitli modern ve teknolojik silah kullanmakla” suçlamıştı. Gilbert, ABD Başkanı Barack Obama’ya Gazze ve Şifa Hastanesi’ndeki şartları anlatmak için bir mektup yazmış ve “Sayın Obama, bir kalbiniz var mı? Sizi, bir gecenizi, sadece bir gecenizi bizimle Şifa’da geçirmeye çağırıyorum. Yüzde 100 eminim, bu tarihi değişecektir” cümleleriyle dünyanın dikkatini Gazze’deki trajediye çekmişti.

#Kahraman doktora ömür
#boyu
#yasak
9 yıl önce