|

Kanada’da "terör" şüphelilerine tutuklama

Kanada’da, "terör faaliyetleri" ile "terör örgütüne" katılacakları kuşkusuyla gözaltına alınan 3 genç tutuklandı.

Yeni Şafak
06:26 - 13/01/2015 Salı
Güncelleme: 04:27 - 13/01/2015 Salı
AA
Montreal kentinde 25 yaşındaki Carlos Larmond'u cuma günü havaalanında "ülkeyi, terörist faaliyetlere katılmak için terk etmeye çalıştığı" ve "terör örgütüne katılacağı" şüphesiyle gözaltına alan Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP, aynı gün başkent Ottawa’da yaşayan Carlos Larmond’un ikizi Ashton Larmond’u da aynı gerekçeyle yakaladı. 


Sorgularının ardından hakim karşısına çıkan Larmond kardeşler, söz konusu suçlamalarla tutuklandı. Yargıç, iki kardeşin cezaevinde birbirleriyle görüşmeyeceklerine de hükmetti. Yakın zamanda İslamiyet'i seçtikleri bildirilen Larmond kardeşler, 12 Şubat'ta yeniden hakim karşısına çıkacak.


Öte yandan RCMP’den dün yapılan açıklamada, bir başka Müslüman Suliman Muhammed'in de aynı gerekçelerle gözaltına alındığı bildirildi. Açıklamada, 23 yaşındaki Muhammed’in, tutuklanan Larmond kardeşlerle bağlantılı olduğu ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi.


RCMP Ontario Cezai İşlemler Şefi Jennifer Strachan, tutuklanan 3 gençle ilgili deliller hakkında bilgi vermezken, “Bu tutuklamalar, şiddet ideolojisinin ve radikalleşmenin Ontario ve Kanada’daki oluşumunu, bazı kişiler tarafından benimsendiğini ve her an harekete geçebileceğini göstermiştir" değerlendirmesinde bulundu.


Carlos ve Ashton Larmond kardeşlerin avukatı Joseph Addelman ise yaptığı açıklamada, "Bu dava, din, ifade ve toplanma özgürlüğü gibi kavramların, Kanada sistemi içerinde ne kadar değerli olduğunun göstergesi olacak. Tüm Kanadalılar suça dönüşmediği ve suç işlenmediği sürece, dini inançlarını yaşama, ifade etme ve bunun için toplanma özgürlüğüne sahiptir" ifadesini kullandı.
#Kanada
#RCMP
#şüpheyle tutuklama
#terör
9 yıl önce