|

Karadziç, ölen askerin kimliğini kullanmış

İha
00:00 - 24/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 12:05 - 24/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Karadziç, ölen askerin kimliğini kullanmış
Karadziç, ölen askerin kimliğini kullanmış

Eski Bosnalı Sırp lider ve savaş suçlusu Radovan Karadziç'in, Saraybosna'da 15 yıl önce ölen bir askerin kimliğini kullanarak saklandığı belirtildi.


Sırp medyası, Pazartesi akşamı yakalanan Karadziç'in kullandığı Dragan David Dabiç isminin, Sırp Cumhuriyeti'nde bir asker olan ve 1993'te ölen bir şahsa ait olduğunu yazdı.



Karadziç'in resmi işlemlerde kullandığı belgelerin, Belgrad'ın Ruma bölgesindeki nüfus müdürlüğünden alındığı ve muhtemelen Sırp Cumhuriyeti yetkililerinin bu işlemde kendisine yardımcı olduğu ifade edildi. Sırbistan'da tutuklanan diğer savaş suçluları tarafından da sahte belgeler kullanıldığı ortaya çıkmıştı. 11 Haziran'da Sırbistan'ın Pancevo kasabasında yakalanan eski polis yetkilisi Stojan Zupljancin'in 10 sene önce ölen bir şahsın ismini kullanarak belge çıkardığı bildirilmişti.




Sırp medyası, nüfus cüzdanı çıkarabilmek için vatandaşlık ve doğum belgesi ile kimliğini gösteren başka herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulduğunu ayrıca parmak izinin de zorunlu olduğunu yazdı. Karadziç'in ise Sırbistan vatandaşı olmadığına dikkat çekildi. Bu arada Karadziç'in avukatı Svetor Vujaciç, saç ve sakallarını kesen müvekkilinin 13 yıl önceki gibi göründüğünü ancak biraz zayıflamış olduğunu söyledi.


16 yıl önce