|

Kardinaller Kurulu'nda bir ilk

Papa 16. Benedikt, Kardinaller Kurulu''na ilk defa Avrupalı olmayan kardinaller atadı. Yeni kardinaller için Vatikan''daki St. Peters Bazilikası''nda tören yapılıyor.

Cihan
00:00 - 24/11/2012 Cumartesi
Güncelleme: 17:32 - 24/11/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Kardinaller Kurulu'nda bir ilk
Kardinaller Kurulu'nda bir ilk

Papa 16. Benedikt, Avrupalı olmayan 6 yeni kardinal atadı. Yeni kardinallerin Kolombiya, Hindistan, Lübnan, Nijerya, Filipinler ve ABD''den olduğu açıklandı. Bu adım, gelecekte yeni papayı seçecek kurumun çok fazla Avrupa merkezli olduğu eleştirileri yapanlara tarafından olumlu karşılandı.

Vatikan''da yeni görevlerine başlamaları dolayısıyla kardinaller için tören yapılırken, 6 kardinale kırmızı şapkalar ve altın yüzükle verilecek.

Yeni kardinaller, Papa''ya tavsiyelerde bulunan ve ölmesi durumunda halefini seçecek Katolik Hıristiyanların en yüksek kurumuna katıldı.

Papa 16. Benedikt, geçtiğimiz Şubat''ta yeni atadığı 22 kardinalden 16''ının Avrupalı olması üzerine ''Avrupa merkezli'' olmak eleştirileri almıştı.

Yeni kardinallerin isimleri ise şöyle açıklandı: ABD''den James Michael Harvey, Lübnan''dan Bechara Boutros al-Rahi, Hindistan''dan Baselios Cleemis Thottunkal, Nijerya''dan John Onaiyekan, Kolombiya''dan Ruben Salazar Gomez ve Filipinler''den Luis Antonio Tagle.


11 yıl önce