|

Lal Mescidi imamı toprağa verildi

Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki Lal Mescidi'ne düzenlenen baskında öldürülen Taliban yanlısı din adamı Abdülraşid Gazi'nin cenaze törenine büyük bir kalabalık katıldı.

İha
00:00 - 12/07/2007 Perşembe
Güncelleme: 14:23 - 12/07/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Lal Mescidi imamı toprağa verildi
Lal Mescidi imamı toprağa verildi

Törende 2 bin kişi hazır bulunurken çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Defin işlemlerinin ardından hükümet aleyhine sloganlar atan kalabalık, tekbirler getirerek polis kordonu altında bölgeden ayrıldı.

Lal Mescidi ve külliyesinde bir haftayı aşkın süredir güvenlik kuvvetlerine direnen militan grubun lideri ve mescit imamı 43 yaşındaki Abdülraşid Gazi, salı günü düzenlenen operasyonda öldürülmüştü.

Bu arada operasyonda tutuklanan Gazi'nin ağabeyi Abdülaziz ve diğer aile üyelerinin cenazeye katılmalarına müsaade edildi. Polis kordonu altında törende hazır bulunan Abdülaziz Gazi, kardeşinin şehit olduğunu belirterek, "Karım ve kızlarım gözaltında. Ancak bu baskılar İslami yönetim mücadelemizi durdurmayacaktır" diye konuştu.

Ülkede Taliban tarzı bir yönetimi amaçlayan militanlarla güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 73 militan öldürülmüş, 9 asker de hayatını kaybetmişti.

Lal Mescidi ve külliyesindeki direniş Salı günü düzenlenen operasyonla sona erdirilmişti.

17 yıl önce