|

Makedonya'da DAEŞ operasyonu: 9 tutuklama

Makedonya İçişleri Bakanı Çavkov, bu sabah ülkenin farklı şehirlerinde düzenlenen DAEŞ operasyonlarında gözaltına alınan 36 kişiden 9'unun tutuklandığını bildirdi.

Yeni Şafak
00:15 - 7/08/2015 Cuma
Güncelleme: 21:35 - 6/08/2015 Perşembe
AA

Makedonya'da bu sabah ülkenin farklı şehirlerinde düzenlenen operasyonlarda terör örgütü DAEŞ ile bağlantılı oldukları şüphesiyle gözaltına alınan 36 kişiden, 9'unun tutuklandığı bildirildi.



Makedonya İçişleri Bakanı Mitko Çavkov, düzenlediği basın toplantısında, sabah saatlerinde başkent Üsküp başta olmak üzere, Struga, Kumanova, Kalkandelen ve Gostivar şehirlerinde düzenlenen operasyonun "Hücre" ismi altında gerçekleştirildiğini söyledi.



Çavkov, söz konusu şehirlerde internet kafe ile bazı sivil toplum kuruluşlarının kullandığı ofisler dahil 28 yere baskın düzenlendiğini belirterek, "Operasyonlarda toplam 36 kişi gözaltına alındı, bunlardan 9'unun tutuklanmasına karar verildi" dedi.



Çavkov, gözaltı süresi devam eden 27 kişinin ise Suriye ile Ortadoğu'da terör örgütlerine katılma ve halkı kışkırtma suçlarıyla sorgularının devam edeceğini anlatarak, operasyonlarda çok sayıda bilgisayar, 100'ün üzerinde telefon, SIM kart, hard disk, hafıza kartı, tabanca ve çeşitli kimliklere el konulduğunu kaydetti.



Makedonya İçişleri Bakanlığı'nın bilgilerine göre, bugüne kadar yaklaşık 130 Makedon vatandaşı, özellikle Suriye bölgesinde savaşmak için ülkesini terk etti.



Makedonya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada da bölgede bugüne kadar, organize suç ve yolsuzluk suçlarına ilişkin, aralarında asker ve polisin de bulunduğu 35 kişiye suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

#Makedonya
#DAEŞ
#Makedonya'da DAEŞ operasyonu
9 yıl önce