|

Medvedev Hindistan'da

Cihan
00:00 - 5/12/2008 Cuma
Güncelleme: 09:38 - 5/12/2008 Cuma
Yeni Şafak
Medvedev Hindistan'da
Medvedev Hindistan'da

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev iki günlük resmi temasları için Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye geldi.

Cumhurbaşkanlığı sarayında resmi törenle Hindistan Cumhurbaşkanı Pratibha Patil ve Başbakan Manmohan Singh tarafından karşılanan Medvedev, ardından Gandi'nin yakıldığı yer olan Rajghat'a geçti. Buraya çelenk bırakan Rus Devlet başkanı gün içinde resmi görüşmeler yapacak.

Medvedev, Hindistan Dışişleri Bakanı Pranabh Mukherjee, Başbakan Manmohan Singh'in yanı sıra ana muhalefet lideri Lal Krishna Advani, Kongre Partisi lideri Sonia Gandi, Cumhurbaşkanı yardımcısı Hamit Ensari ve Cumhurbaşkanı Pratibha Patil ile görüşmelerde bulunacak. Gün içinde Hint ve Rus hükümet heyetleri arasında da basına kapalı görüşmeler yapılacak.

Medvedev ve beraberindeki heyetin Hint heyeti ile görüşeceği ana maddeleri nükleer ticaret, terörle mücadele, enerji, ekonomi ve savunma oluşturuyor. Tamil Nadu eyaletindeki Kudankulam nükleer reaktörüne ek olarak 4 ayrı nükleer santralin de Rusya tarafından inşa edilmesi için ilk imzanın bu görüşmelerde atılması bekleniyor.

Eski Başkan Putin ve Başbakan Singh'in görüşmelerinde Hindistan 2008 yılını "Rusya yılı" ilan ederken Rusya da 2009 yılını "Hindistan yılı" ilan etmişti.


15 yıl önce